Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaKÖŞE YAZARLARIYakacık Stadı; Akaryakıt istasyonu olmaktan kurtulup gerçek bir stada dönüşmek

Yakacık Stadı; Akaryakıt istasyonu olmaktan kurtulup gerçek bir stada dönüşmek

Akaryakıt istasyonu olmaktan kurtulup gerçek bir stada dönüşmek

Akaryakıt istasyonu olmaktan kurtulup gerçek bir stada dönüşecek olan Yakacık toprak stadını 2010 Yılı Mayıs ayında gençlerin feryadını dinlemek için Evrensel gazetesi olarak ziyaret etmiştik.

Gençler öfkesi statlarının ellerinde alınacak olmasınaydı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 23-10-2009 tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar değişikliği ile bu alana akaryakıt istasyonu kurulacaktı. Bu teklife askı süresi içinde itiraz eden tüm kurumların itirazları ise İBB tarafında ret edilmişti.

Spor sahası içinde görüştüğümüz gençler buna öfkeliydiler ve tepkilerini şöyle ortaya koymuşlardı;

Muzaffer Özgür Yılmaz, Ben 16 yaşında bir gencim. Daha lise birinci sınıftayım. Spor yapmak ve parklarda oynamak benim gibi gençlerin de hakkıdır. Nasıl oluyor da bu spor sahası ve parkımız elimizden alınıp benzin istasyonu yapılıyor? Bunu istemediklerini ve vermeyeceklerini söylemişti.

Hacı Mustafa Yılmaz ise “Bırakın buranın kapatılmasını, daha da geliştirilerek, spor kompleksine çevrilmelidir. Yeşil alan da kültür sitesi ya da herkesin dinlenebileceği bir park olmalıdır” demişti.

Sezai Yılmaz ise bu spor sahasının Yakacık için tek spor sahası olduğunu belirterek diğer spor sahalarının özel Balkanlar Koleji ve Ortadoğu Kolejlerine ait olduğuna dikkat çekmişti. “Gerekirse sahanın ortasında gece gündüz yatar, tek bir iş makinesine izin vermeyiz. Burası bize aittir. Tapusu da halkındır. Kimsenin babasının malı değildir”  diyerek duygu ve düşüncelerini belirtmişti.

Evet, gençlerin duygu ve düşünceleri yaşamda karşılık buldu. Toprak sahaları akaryakıt istasyonu olmaktan kurtularak bir stada dönüşmektedir. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediyesi Başkanı Gökhan Yüksel’in temelini atarak toprak sahadan lig maçlarının da oynanabileceği bir stada dönüşecek adımın atılması bu açıdan çok önemlidir.

Bu sahanın akaryakıt istasyonuna dönüşmesini açtığı davayı kazanarak engelleyen İbrahim Doğan’a tüm Kartallılar teşekkür edecektir. O dönem Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Doğan gerek İBB Meclisinde gerek daha sonra açtığı dava yoluyla Kartal halkı adına haklı bir mücadeleyi sürdürmüş ve bugün bu Yakacık Stadının temelinin atılmasın sağlamıştır.

Ancak bu kez stada dönüşerek, Yakacık ve Kartal gençlerinin stadı olmaktan çıkmamalıdır. Kartal Sporun Stadı, Kartal Sporun elinden alınarak 2006 yılında stat olmaktan çıkarılıp meydana dönüştürüldü. Kartal Stadı olarak planlanan yer hazine arazisi nedeniyle yapılamadı. Bu durum Yakacık stadı ile ikame edilmemelidir.

Kartal Spor, Bulvar Spor gibi stadına kavuşmalıdır. Yakacık Stadı tüm gençlerin ve spor kulüplerinin stadı olarak yaşam bulmalıdır.

Yuksel Firat
Yuksel Firat
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Zehra Sayar on Yılbaşı
Deniz Özlem Er on Yılbaşı