Cumartesi, Nisan 20, 2024

 6284

“ AİLENİN KORUNMASI VE KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN”

*   Seçimler yaklaşırken, ittifaklar konuşulurken üzerinde tartışılan en önemli konulardan biri yazı başlığımızı oluşturan 6284 sayılı kanun..

*   30.03.2012 tarihinde yürürlüğe giren kanun; “Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi”ni amaç edinmiştir.

Biraz açarsak;  KANUN;

– Şiddet gören kadına sığınma isteme, yakın koruma isteme, uzaklaştırma isteme, şiddet uygulayanın eylemlerini engelleme.. HAKKI,

– Can güvenliğinden endişe eden kadına,  Kimlik bilgilerinin değiştirilmesini isteme, Adresinin gizlenmesini isteme.. HAKKI,

– Mağdur kadına, Eve  “ aile konutu” şerhi konulmasını isteme, geçici velayet ve tedbir nafakası talep etme,  Geçici yardım talep etme .. HAKKI V E R İ Y O R

Şiddete uğrayan mağdur kadına devletçe sağlanan bu haklar.. nasıl olur da bazı siyasi partilerce  “aile bütünlüğünü bozucu hükümler”  olarak değerlendirilebilir?

Dünyada kadın haklarını ilk gündeme getiren, yasalarına koyan bir ülkenin, Cumhuriyetin 100. yılında ve bir seçim önerisi bunları tartışıyor olması bir utanç vesilesidir.

Başta  “ Kadın Sosyal Sınıfımız “  olmak üzere, eşitliği, insan haklarını, demokrasiyi savunan herkesin bu insanlık dışı anlayışı sandığa gömeceği umudumuzdur.

 

 

 

 

 

 

Turgut Ünlü
Turgut Ünlü
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Zehra Sayar on Yılbaşı
Deniz Özlem Er on Yılbaşı