Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaKADIKÖYTKP, "2023 Yeniden" sloganıyla Bostancı Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi

TKP, “2023 Yeniden” sloganıyla Bostancı Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi

TKP, “2023 Yeniden” sloganıyla Bostancı Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) “2023 Yeniden” sloganıyla üç büyük şehirde yapacağı etkinliklerin ilk ayağı olan İstanbul buluşmasını Bostancı Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılışında konuşan TKP İstanbul İl Başkanı Doruk İnam, “Biz birlikte olduğumuzda, kol kola girdiğimizde bu karanlığı yırtıp atabileceğimizi biliyoruz. Biz bu ülkeyi hep beraber yeniden kurabileceğimizi biliyoruz. Bu memleketin sahipleri bu ülkeyi yönetebilir, yönetecek de” dedi. Şair Nihat Behram’ın şiir okumasıyla süren etkinlik, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

OKUYAN: ÖRGÜTLENİYORUZ, BİR SÖZÜMÜZ VAR

“2023 Yeniden”  konuşmasını yapan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan;

“Örgütleniyoruz. Bir sözümüz var Türkiye’nin her noktasında eşitlik ve özgürlük bayrağını dalgalandıracağız”

“Kış ayları yaklaşıyor açlık tartışıyoruz. Türkiye’de açlık var artık. Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretiliyor ama açlık var. Toprak büyük gıda tekellerinde gübre öyle tohum uluslarası tekelleri tarafından üretiliyor dağıtım büyük tekellerin elinde burdan ne bekliyorduk ki açlık elbette.”

“Okullar açıldı, konut ve barınma sorunu var.  Bütün İstanbulu betona boğdular ama evsiz insanlar var çünkü kan emicilerin elinde. İnsanlar başını sokacak ev bulamıyor. Sonra faturalar. Enerji sermayenin elinde sonra halkın elinde faturalar. Kar hırsı akıl da bırakmıyor, planlama yapamıyorlar. Bizim düzenimizde her şey planlı olacak. Neyin nasıl üretileceği enerji üretimi ve tüketimi planlı hale gelecek.”

“TKP artık bugünün yakıcı meselesi haline gelen düzen değişikliğini, temel meselelerde ne yapacağını önümüzdeki haftadan itibaren söylemeye başlıyor. TKP iktidara geldiğinde hemen ne yapacağımızı söyleyeceğiz. Aklınıza gelen her konuda sanayi, Kürt sorunu başka başlıklarla iktidara geldiğimizde ne yapacağımızı açıklayacağız.”

An Vokal, Ercan ve Gökhan Çağıran, Sanatçı Orhan Aydın ve Müzisyen Gülcan Altan’ın sahne aldığı gecede, ETF işçilerinin salona girmesi coşku yarattı.

Kadıköy Bostancı Kültür Merkezinde yapılan buluşmaya EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, EMEP İl Başkanı Sema Barbaros, SOL Parti PM üyesi ve İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen’in yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi, sanatçı ve gazeteci de katıldı.

 

 

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş