Cuma, Eylül 20, 2024
Ana SayfaGÜNCEL“Engelleri Birlikte Aşacağız” projesi kapsamında eğitim gören gençlere tören

“Engelleri Birlikte Aşacağız” projesi kapsamında eğitim gören gençlere tören

“Engelleri Birlikte Aşacağız” projesi kapsamında Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne
bağlı Kartal Mesleki Eğitim Merkezinde kurulan 18 yaş üstü hafif zihinsel engelli gençlere, eğitim ve uygulama merkezi öğrencileri ve aileleri için Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Kartal/Yüksel Fırat

Törene Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın ve Cengiz Türkmen, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, muhtarlar, mülki amirler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Proje Koordinatörü Meltem Baltalar, “Engelleri Birlikte Aşacağız” projesinin içeriğini ve yapılanları slayt eşliğinde sundu.

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Baltalar yaptığı sunumda; “Engelleri Birlikte Aşacağız” projesiyle İstanbul’da yaşayan lise eğitimini tamamlamış hafif zihinsel engelli gençlerin yenilikçi bir hizmet modeliyle Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kartal Mesleki Eğitim Merkezinde kurulan eğitim ve uygulama merkezinde  İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı ile hibe almaya hak kazanan “Engelleri Birlikte Aşacağız” projemizin başvuru sahibi Kartal Kaymakamlığı olup İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluslararası Yasama Destek Derneği olmak üzere 5 ortağı bulunmaktadır. Proje süresi 18 ay, toplam bütçesi 1.456.020,00 TL” olduğunu söyledi.

Baltalar devamında, “Engelleri Birlikte Aşacağız” projesiyle İstanbul’da yaşayan lise eğitimini tamamlamış hafif zihinsel engelli gençlerin yenilikçi bir hizmet modeliyle Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kartal Mesleki Eğitim Merkezinde kurulan eğitim ve uygulama merkezinde ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yunus Emre Özel Eğitim Is Uygulama Merkezi Okulu bünyesindeki eğitim atölyelerinde toplam 150 engelli gencin Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü kapsamında açılan kurslarla becerilerinin geliştirilerek sosyal yasama katılmaları ve çalışma hayatına hazırlanmaları ayrıca bu engelli gençlerin annelerine rehberlik ve destek hizmetleri sağlanması, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan jel mum yapımı, sabun yapımı ve amigurumi (örgü bebek) kursları ile ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına katkı sağlanması hedeflenmiştir.”

“Engelleri Birlikte Aşacağız” projesiyle hem öğrenciler hem de aileler eş zamanlı olarak eğitim almaktalar. Proje kapsamında Kartal’da muhtarlar bilgilendirilerek vatandaşlara duyurular yapılarak ve  Kartal Şehit Recep Büyük Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde veli bilgilendirmeler yapılarak kurs başvuruları alındı.

Kartal Mesleki Eğitim Merkez’inde 12 Eylül 2022 tarihinde başlayan eğitimle 10 sınıfta 20 usta öğretici tarafından 99 özel gereksinmeli gence toplam 11.448 saat eğitim verildi.

Veli Çiğdem Asarkaya yaptığı konuşmada, “Engelleri Birlikte Aşacağız” proje kapsamında oğlumun özgüveni arttı ve gizli yetenekleri ortay çıktı” dedi.

“NAKIŞ YAPMAYI VE MAKİNEDE DİKİŞ YAPMAYI ÖĞRENDİM”

Proje kapsamında eğitime katılan çocuklar adına konuşan, Murat Dereli ise, “Bu projede servisle evimden çıktım. Arkadaşlarım oldu. Nakış yapmayı ve makinede dikiş yapmayı öğrendim. Çok mutluyum. Her gün sevinerek geliyorum” dedi.

Sadece gençler değil ailelerde eğitime ve üretime katılmaktadırlar. Gençler alt kattaki sınıflarda eğitim görürken aileler de bir üst katta eş zamanlı olarak eğitim alarak çeşitli ürünler üretmektedirler.

Proje kapsamında 1 Koordinatör yardımcısı, 1 proje asistanı, 35 öğretmen ( usta öğretici) 14 servis hostesi olmak üzere bir çok kişi görev aldı.

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir törende, Proje Koordinatörü Neslihan Aslan, Koordinatörü Yardımcısı  Nihal Öğüten ve İletişim Koordinatörü Meltem Baltalar’ plaket verdi.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş