Cuma, Eylül 20, 2024
Ana SayfaGÜNCELCanan Güllü; 'İran ve Afganistan bizim şartlarımızdan geçerek bugüne ulaştı'

Canan Güllü; ‘İran ve Afganistan bizim şartlarımızdan geçerek bugüne ulaştı’

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Yanı başımızda bir İran, yanı başımızda bir Afganistan aynen bizim şartlarımızdan geçerek bugünlere yetişti. Bunu unutmamalıyız.

Kartal/Yüksel Fırat

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü  ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında ‘Kadın Emeği’ festivalinin konuğu oldu ve Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Deniz Karacan kendisi ile bir söyleşi gerçekleştidi.

Güllü, imam nikahına dikkat çekerek, “Yanı başımızda bir İran, yanı başımızda bir Afganistan aynen bizim şartlarımızdan geçerek bugünlere yetişti. Bunu unutmamalıyız.

Güllü, sıcak sudaki ıstakoz örneği vererek, “Bugün biz bu mücadeleyi yapmazsak, bir sonraki neslin de bu mücadeleyi yapmayacağını biliriz. Ve bir sonraki neslin laiklikten cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığını görürüz.

Deniz Karacan, 2020 yılında, 25 Kasım Kadına Şiddet ile Mücadele Günü’nde Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Protokolü”nün Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü tarafından imzalandığını söyledi. İmzalanan protokolle, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi Kartal’da yaşayan kadınların şiddet ve istismarla mücadelede hukuki yardım, psikolojik danışmanlık ve sosyal destek ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olacak acil yardım hattı kuruulduğunu hatırlattı.

Bu hatırlatma ile birlikte Canan Güllü telefon numarasının bir kez hatırlatmasını istedi. Karacan 0549 656 96 96 numaralı acil yardım hattının da çok bilinir olması için bir kez daha duyurdu. Güllü Kartal Belediyesinin 65 bin haneye bu bilgiyi bir broşürle iletildiğini öğrendiğini ve bunun için teşekkür ederim dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’ye plaketini Kartal Belediye Meclisi Başkan Vekili Özlem Bulut ve Kartal Belediye Meclisi Üyesi Aysel Yücel verdi.

Fotoğraflar için bağlantıyı açınız!

 

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş