Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaGÜNCELNizamettin Altıntaş; "Kartal Üst Kimliğinde Buluşalım"

Nizamettin Altıntaş; “Kartal Üst Kimliğinde Buluşalım”

Nizamettin Altıntaş AK Parti Kartal Belediye Başkanlığı aday adayı: “Kartallı olursak ortak paydada bu üst kimlikte bir araya gelebilirsek sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve kardeşlik hukukunu da pekiştiririz.”

Kartal/Yüksel Fırat

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için AK Parti’de Kartal Belediye Başkanlığı için aday adayları son başvuru tarihi 22 Kasım tarihine kadar başvurularını yapmaya devam ediyorlar. Nizamettin Altıntaş, Kartal sevdalısı olduğunu ve 18 yıldır Kartal’ın tüm sorunlarına kalem kalem hakim olduklarını belirterek aday başvuru belgelerini partililerin huzurunda Ak Parti İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu’ya teslim etti.

“KARTALLI OLURSAK ORTAK PAYDADA BU ÜST KİMLİKTE BİR ARAYA GELEBİLİRSEK”

Nizamettin Altıntaş, başvuruyu yaparken etkinliğe katılan partililere ve basına adaylığını şöyle tanımladı;
“Kartallı olursak ortak paydada bu üst kimlikte bir araya gelebilirsek sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve kardeşlik hukukunu da pekiştiririz.”

“AK Parti ailesine 2005 yılında mahalle yönetim kurulu üyesi olarak başladım. Ardından 2008 yılı itibariyle Mahalle Başkanlığı görevi verildi. 2009 yerel seçimlerinde o zaman ilçe başkanımız olan şu an aramızda bulunan Sayın İlçe Başkanımız Temurhan Yıldız Başkanımızın desteği ve teveccühü ile Kartal Belediye Meclisine seçildim. 2009 yılından bu yana 15 yıllık bu süre içerisinde de platformlarda sizlerin sesi olmaya çabaladık. Bu 15 yıllık sürecin son beş yılını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde görev yaparak hakkaniyetli bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu 18 yıllık hizmet yolculuğumuza belediyenin başkan adaylığını da ilave ederek bir üst perdeye taşıma niyetiyle yola çıkıyoruz.

“GÖNÜL ALMAK İSTİYORSAN ÖNCE GÖNÜL VERECEKSİN”

Kartal’da doğmuş Kartal’da büyümüş, okumuş, tozlu yollarında top oynamış, Kartalın bir evladı olarak ve asıl önemlisi de Kartal sevdalısı bir insan olarak ‘Vatanım, memleketim, yurdum’ dediğim Kartal için yola çıkıyoruz. Tabii ki doğduğumuz ya da geldiğimiz yer neresi olursa olsun, bugün burada bulunan hemen hemen herkesin artık Kartallı olduğunu ifade etmek istiyorum. Kartallı olmak, Kartallılık bilincini yaymak, öncelikle bizlerin görevi olduğunu düşünüyorum. Çünkü Kartallı olursak ortak paydada bu üst kimlikte bir araya gelebilirsek sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve kardeşlik hukukunu da pekiştiririz, diye düşünüyorum. Bu nedenle Hz. Mevlana’nın dediği gibi birbirimizi eleştirmek için bahaneler bulmak yerine birbirimizi sevmek için sebepler bulmalıyız. Birbirimizi her şartta kucaklamalıyız. Çünkü insanların gönlüne giremezsek asla başarılı olamayız. Bizim de hedefimiz öncelikli olarak insanların gönlüne girmek. Çünkü başarı bir sonuç değildir. Bir süreçtir. Bu süreci en güzel şekilde güçlendirecek olan da gönül almadır. Yine Hz Mevlana’nın söylediği gibi, gönül almak istiyorsan önce gönül vereceksin. Biz de bu şiarla yola çıkıyoruz.

Kartal’da sevgiyi saygıyı yaymak için bütün teşkilatımızda azami gayret göstereceğiz. Biraz önce ifade ettim. Kartal’da doğmuş büyümüş bir kardeşiniz ve son 18 yılını da bu siyasi davaya hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak Kartalın mevcut sorunlarını da en iyi bilenlerden birisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu konuda çizmek istediğimiz yol, yapmak istediğimiz eserler, hedeflerimiz birçok kalemde paylaşılabilir. Ancak burada çok fazla zamanınızı almak istemiyorum.

Bu hedefler doğrultusunda Kartalı daha yaşanabilir bir ilçe yapmak için yola çıkıyoruz. Kartal İlçemiz 1871 yılında belediye statüsü kazanmış, çok köklü ve kadım bir kenttir. Yaklaşık 30 kilometre karelik yüzey alanıyla ve 10 kilometre karelik Aydos Ormanıyla, sahiliyle ve Ayazmasıyla adeta İstanbul’un incisi gibidir. Kartal, bunun ötesinde içinden 5 adet ilçenin çıkaran bir ana kent gibidir. Bu bakış açısıyla Kartalımızı daha yukarılara doğru taşımak için yola çıkıyoruz.

YEŞİL, ÇEVRECİ BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kartal içerisinde 485.000 kişiyi barındıran adeta bir yuva gibidir. Gençleri, kadınları, yaşlıları, çocukları ile hep birlikte adeta kocaman bir ailedir. Bizde bu ailenin bir ferdi olarak Kartalın sorunlarını çözmek Kartal’da hizmet ve eser siyasetini hakim kılmak için yola çıkıyoruz.

Kartalın ve İstanbul’un en önemli sorunlarından bir tanesi bildiğiniz üzere kentsel dönüşüm ve depremdir. Bu konuda da çok önemli bir altyapı oluşturduk. Bilgi birikimi ve bunun da ötesinde artık bunları hayata geçirmek ve geçekleştirmek istiyoruz.

Tabii kentsel dönüşüm dediğimizde sadece binaların yıkılıp yenilenmesi olarak algılanmasın. Kentsel dönüşüm alt yapısıyla, üst yapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla, gençlik merkezleriyle ve en önemlisi yeşil, çevreci, yenilenebilir enerji kaynaklarını maksimum kullanan ve sıfır atık hedeflerine de azami ölçüde gayret gösteren bir ilçe olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bizim hedefimiz bizim kafamızdaki kentsel dönüşüm budur. Bunun gerçekleşmesi için yola çıkıyoruz.

Kartal için ne kadar çok konudan bahsetsek, ne kadar güzelliklerle methiyeler düzsek azdır. Çünkü Kartallı her şeyin en güzelini, en kalitesini hak etmektedir.

Bu bakış açısıyla son 15 yılı değerlendirdiğimizde maalesef ki mevcut yönetim arzu edileni, bekleneni ve kendisine verilen yetkiyi yerine getirememiş, doğru kullanamamıştır. Kartalın içerisinden ayrılan 5 adet ilçenin her biri Kartalı çok ciddi manada geride bırakmıştır.
Bunu hepimiz gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla biz bu makus tarihi artık tersine çevirmek, rüzgarı hizmet ve eser siyaseti yönünde estirmek için yola çıkıyoruz.”

Fotoğraf: Yüksel Fırat

Nizamettin Altıntaş Kimdir?

İstanbul Kartal İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini şimdiki adıyla Yüksel İlhan Alanyalı olan okulda tamamladı. 1999 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Maltepe Üniversitesi’nde YapI Deprem Mühendisliği Yüksek Lisansını tamamlayarak 2014 yılında Yüksek İnşaat Mühendisi sıfatıyla eğitimini bitirdi.

2005 yılında başladığı iş hayatında 9 yıl özel sektörde Kaba Yapı Şefi, Şantiye Şefi, Teknik Müdür gibi farklı pozisyonlarda çalıştı. 2013 yılında kendi inşaat şirketini kurdu. Yatırım ve taahhüt işleri üzerine serbest olarak çalışmalarına devam etmektedir.

2006 yılı Trabzon Taşocağı Köyü Kültür Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Sekreterliği yapmış olup 2012 yılından beri dernek başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2016 yılı Kartal Trabzonlular Derneği kurucusu ve başkan yardımcısıdır.

Ayrıca İnşaat Mühendisleri Meslek Odası, İstanbul Ticaret Odası, Kurfalı Karadenizliler Derneği üyeliği, Doğu Karadenizliler Derneği gibi dernek, kurum ve kuruluşlarda aktif üyelikleri devam etmektedir.

Siyasi hayatına 2005 yılında Hürriyet Mahallesi’nde başlamış olup 2009 Yerel Seçimlerinde Kartal Belediyesi Ak Parti meclis üyesi olmuştur. Burada; Afet ve Deprem Komisyonu Üyeliği, Kültür Komisyonu Üyeliği, Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyeliği ve beş yıl İmar Komisyonu görevlerinde bulunmuştur.

İBB ve Kartal Belediyesi Meclis Üyeliği görevine halen devam etmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş