Perşembe, Kasım 21, 2024
Ana SayfaGÜNCELEkmek ve Gül, Afet Bilinci Eğitimi Kartal Belediyesi Meclis Salonunda Yapıldı

Ekmek ve Gül, Afet Bilinci Eğitimi Kartal Belediyesi Meclis Salonunda Yapıldı

Kartal/ Karlıktepe Mahallesi Ekmek ve Gül okurlarının çağrısı ile mahalleli kadınlar Afet Bilinci Eğitiminde Kartal Belediyesi Meclis Toplantı salonunda bir araya geldi.

Kartal Belediyesi  Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya katılanları selamlayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kent genelinde 250 ya yakın toplanma alanı olduğunu ve bunlardan 13 tanesinin tam donanımlı toplanma alanı olduğunu söyledi. Yüksel, İlerleyen dönem de de donanımlı tesislerin sayısını arttıracaklarını” belirtti.

Eğitim öncesi  Karlıktepe Mahallesi Ekmek ve Gül adına açılış konuşması yapan Başak Özer; ”6 Şubat depreminde; göz yumulan, ranta açılan alanlarla, denetlenmeyen tedbirsizliklerin getirdiği sonuç olarak gözlerimizin önünde kaç kendin eridiğine, yok olduğuna şahit olduk dedi. Özer,  ‘Afet durumunda da kadın olmanın ne demek olduğunu tecrübe ettik” dedi.

Özer konuşmasına ”Depremin yarattığı yaraları birlikte sarmak için Karlıktepeli kadınlar olarak Ekmek ve Gül’ün tüm memlekete genelinde çağrısını yaptığı Kız Kardeşlik Köprüsü ile deprem bölgelerinde kız kardeşlerimize biz de elimizi uzattık. Afet sonrası ihtiyaç listelerinin yüzeysel olması kadınları kapsayıcı nitelikte olmaması nedeniyle mahalle mahalle dolaşarak deprem bölgesindeki kadınlardan gelen ihtiyaç listelerine göre yardım kolilerini hazırladık deprem bölgelerine ulaştırdık. Kız kardeşlik köprüsü işte tam da bunun için önemliydi.6 Şubat depreminin yıldönümü yaklaşırken biz kadınlar afete hazır mıyız diye düşündük. Çünkü biliyoruz ki hayatın olağan akışında kadın olmak ne kadar zorsa hayatın olağanüstü durumlarında da kadın olmak o kadar zor. ” diye devam etti.

Esentepeli kadınların da katıldığı eğitimde, Afet Bilinci Eğitmeni Tarık Boyoğlu, afet ve acil durum oluşturabilecek tehlikelere dikkat çekerken, afetlerin sadece doğal değil insani kusurların da bir sonucu olduğunun altını çizdi. Boyoğlu, Maraş depremi sonrası bölgede yaşadıklarını aktarırken Kadınların afet sonrasında yaşadığı durumun tarifinin mümkün olmadığını söyledi. Kadınlar için özellikle alınması gereken bireysel önlemlerin de altını çizdi.
Tarık Boyoğlu, Kartal’da meydana gelen Yeşilyurt apartmanı örneğini vererek; Dirençli yapılar ve bireysel olarak alınması gereken önlemler üzerinde durdu.
Başak Özer eğitim sonrası kadınların taleplerini şu şekilde sıraladı:
Biz kadınlar deprem gibi, doğal afet durumunda dirençli yapılar istiyoruz.
Yaşadığımız konutların depreme dayanıklı olmasını ve denetim altındaki yapılarda yaşamak istiyoruz.
Olası afet durumunda kadınların ihtiyaçlarını gözeten plan ve önlemler talep ediyoruz.
Kadın öncelikli ihtiyaç listelerinin oluşturulmasını,
Afet durumunda bizi savunmasız bırakacak değil, güvenli barınma alanları talep ediyoruz.
Sağlık ve Psikolojik önlemlerin yaşamın normalleşmesine katkıda bulunacak düzeyde olmasını talep ediyoruz.
Bugün biz kadınların bir arada olmaya her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu deprem sonrası yaralarımızı sardığımız gibi hayatın her alanında da sıkıntı ve dertlerimizi birlikte aşacağımızı biliyoruz.
Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş