Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaGÜNCEL"Bağımlılığa İnat Bağımız Hayat!”

“Bağımlılığa İnat Bağımız Hayat!”

CHP Kartal İlçe Başkanlığı Sosyal Politikalar Komisyonu tarafından hazırlanan “Bağımlılığa İnat Bağımız Hayat!” semineri Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezinde yapıldı. Seminerde madde bağımlılığı ile mücadelede farkındalık yaratmak, bilgi paylaşmak ve toplum olarak nasıl daha etkili bir şekilde hareket edebileceği tartışıldı.

Yüksel FIRAT/Kartal

Fotoğraf: Yüksel Fırat

Seminerin sunuculuğunu Av. Yasemin Eleren yaparken Sosyolog Gülay Yıldız ise kolaylaştırıcılığını üstlendi. Salonun tamamının dolduğu etkinlikte CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat yaptığı açılış konuşmasında, Sosyal Politikalar Komisyonunu yaptığı çalışmalardan dolayı kutlayarak, “Madde bağımlılığı ile mücadelede çok ciddi bir konu, bu konuya eğilmek ve bu kanunun farkındalığını arttırmak bugün önemli bir adım atıyoruz dedi.

Seminerde, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ÇEMATEM Kliniği Çocuk Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi Koordinatörü eski çalışanı ve Yeşilay Danışmanı Doç. Dr. Arzu Çiftçi,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Şube Müdürlüğü Klinik Psikolog Seher Özdemir Arı,

BirGün Gazetesi Editörü, Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı Gazeteci Sibel Bahçetepe,

İstanbul Barosu Avukatı Faruk Baş Hoş kendi alanlarından hareketle sunumlarını gerçekleştirdiler.

Doç. Dr. Arzu Çiftçi, bağımlılıkların, iyileşme ve nükslerle seyreden kronik bir beyin hastalığı olduğunu belirterek yaptığı tanımlamanın ardından sunumu özellikle ergen yaştaki gençler üzerinde yoğunlaştırdı. Çiftçi, “Frenin olmadığı ve tam gaz gidilen” bu süreçte neler yapılması gerektiğini anlattı.

Klinik Psikolog Seher Özdemir Arı, Sosyal Uyum Destek Merkezi (SUDEM), alkol ve madde kullanım bozuklukları ile ekran bağımlılığı konusunda uzmanlaşmış, bağımlılıkla mücadele eden bireylere ve onların yakınlarına yönelik kapsamlı destek hizmetleri sunan bir kurum olduğunu belirterek; SUDEM, her bireyin ihtiyacına özel tedavi planları geliştirerek uyguladığını ve bağımlılıkla mücadele eden bireylere ve onların yakınlarına yönelik kapsamlı destek hizmetleri sunduğunu anlattı.   Bağcılar, Sultanbeyli, Esenyurt, Sultangazi ve Ataşehir ilçelerinde bulunan SUDEM merkezlerimizle İstanbullulara hizmet verdiğini anlattı.

Gazeteci Sibel Bahçetepe, Türkiye’de madde bağımlılığın dünya ortalamasında yüksek olduğunu belirterek, Türkiye’de medyanın farkındalık yaratan haberler yerine emniyetin seviş ettiği operasyon haberlerini vermekle yetindiğini söyledi.

Bahçetepe, bu alanda özel bir haber dilin gerekli olduğunu ancak, bugünün kullanan dilin adete uyuşturucuyu meşrulaştıran bir haber dili ve fotoğrafçılığı olduğunu anlattı.

Bahçetepe, liman ve sınırlarda ele geçen uyuşturucuya dikkat çekerek, uyuşturucuya karşı mücadelede çak az gazete ve gazeteci ile bu mücadele sürmekte olduğunu söyledi.

Avukat Faruk Baş ise bu alandaki hukuki süreçleri anlattı.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş