Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaGÜNCELHayvan hakları savunucuları Yenikapı'da Miting Yaptı

Hayvan hakları savunucuları Yenikapı’da Miting Yaptı

Hayvan katliamının önünü açan ve katliam yasası olarak adlandırılan yasanın geri çekilmesi için hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları İstanbul Yenikapı Miting alanında ‘’Katliam Yasasına Hayır Mitingi’’ düzenledi.

Evrensel gazetesinin haberine göre Eylem, kitlenin Yenikapı Metro Durağı’ndan miting alanına yürüyüşüyle başladı. Hayvan hakları savunucuları ‘’Barınaklarınız kan kokuyor’’, ‘’AKP yasayı geri çek’’ sloganlarıyla alana giriş yaptı. Mitingde basın açıklamasını okuyan grup sözcüsü, “Hepimizin bildiği, aklın, bilimin, vicdanın da doğruladığı bir gerçek varsa, o da sokak hayvanlarını katletmenin sorunu çözmek değil aksine daha da derinleştirmek olduğudur’’ ifadelerini kullandı.

“YAŞAM HAKKINI SAVUNMAK İNSANLIĞIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”

Son dönemde gündeme gelen Niğde, Altındağ ve İzmir’deki hayvan katliamlarının hatırlatıldığı açıklamada, “Usulsüz toplama ve vahşet görüntüleri toplumsal barış ve istikrarımıza, tüm vicdanlı bireylerin karşı çıkması gereken bir tehdit oluşturmaktadır” ifadelerine yer verildi. “AKP yaparsa katliam yapar” ve “Yasayı geri çek” sloganları eşliğinde devam eden basın açıklamasında “Yenikapı Mitingi, sadece hayvan hakları savunucularının değil, aynı zamanda merhamet, adalet ve insanlık değerlerini savunan herkesin ortak sesi olacaktır. Yaşam hakkını savunmak tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Sokak hayvanları popülasyonunu kontrol etmenin ve hem insanlarımızı hem de hayvanlarımızı korumanın yolları var. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak, yok etmeyi değil, uyum içinde yaşamayı ve yaşatmayı seçmeliyiz’’ vurgusu yapıldı.

KEDİ VE KÖPEKLER ZEHİRLENDİ

İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Fenerbahçe Mahallesi’nde dün sabaha karşı bazı kedi ve köpekler kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce zehirlendi. Gazete Duvar’ın haberine göre mahallede yaşayan bir hayvansever, şimdiye kadar 15 kedi, 1 köpeğin zehirlendiğini tespit ettiklerini söyledi. 11 kedi ve köpek ölürken zehirlenen kedilerden 4’ü veterinerde tedavi altına alındı. Mahallede yaşayan ve Hatay’dan depremzede olarak getirilen bir köpeğin ise akıbetinin henüz bilinmediğini söyleyen hayvansever, onu aramaya devam ettiklerini söyledi.

Hayvansever, araba altlarında, köşelerde ölü ya da can çekişen kediler bulduklarını, yetiştirebildiklerini veterinere götürdüklerini belirtti. Bu nedenle zehirlenmeden dolayı kaç kedi ve köpeğin etkilendiğinin rakamı net olarak bilinmiyor. Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.

İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş