Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaKADINDEM Partisi Kadın Meclisi, Kartal'da Şölen Düzenledi

DEM Partisi Kadın Meclisi, Kartal’da Şölen Düzenledi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partisi) Kadın Meclisi, “Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız, derinleşen kadın yoksulluğuna karşıyız” şiarıyla İstanbul 1. Bölge olarak Kartal’da kadın şöleni gerçekleştirdi.

Yüksel FIRTA/Kartal

Şölene, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türoğlu’nun yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi(DBP), Tevgera Jinen Azad( TJA), DEM Parti il ve ilçe yöneticileri Kadın Meclisi üyeleri katıldı. 

Derinleşen kadın yoksulluğuna hayır diyoruz 

Açılış konuşmasının ardından kadınlara seslenen DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türoğlu, “Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız, derinleşen kadın yoksulluğuna karşıyız” şiarına dikkat çekti. Türkiye’de en önemli sorunların başında kadın sorununun geldiğini ifade eden Türkoğlu, bu noktada kadın yoksulluğuna işaret etti. İktidarın kadın yoksulluğunda ısrarcı olduğunu belirten Türkoğlu, “Gittiğimiz her yerde kadın yoksulluğunu ısrarla söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Bizler özgür ve eşit olmadığımız sürece kimse özgür olmaz. Biz kadınlar, iktidarın hedefindeyiz. Sosyal yaşamdan siyasete kadar yaşamın her alanında ve her yerinde yoksullukla karşı karşıyayız.  Kadın sorunu aynı zaman da bu ülkenin bir demokrasi sorunudur. Her yerde insanların, iktidarın sürdürdüğü savaşa ve ranta isyanı var. Emekçiler, köylüler, kadınlar, işçiler, emekleri için isyan ediyor. Yoksulluk böyle bir şey. Bir yandan haklarımıza saldırırlar bir yandan da bizlere saldırıyorlar. Kadınlar açlıkla sınanıyor. Bizden çalanlar, rızkımızı bizden çalarak ayakta kalıyor” dedi.

Konuşmalarının ardından Mezopotamya Kültür Merkezi (NÇM) sanatçılarının sahne almasıyla tüm kadınlar halaya durdu. Alkış, slogan ve zılgıtlarla süren şölen, “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla son buldu.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş