Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaGÜNCELÇEKMEKÖY BELEDİYESİ 2025 YILI BÜTÇESİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ 2025 YILI BÜTÇESİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Çekmeköy Belediyesi 2025-2029 yılı stratejik planı, 2025 yılı performans programı ve bütçesi Ekim Meclisi’nde görüşüldü. Çekmeköy Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi oy çokluğu ile 4 Milyar 201 Milyon 135 Bin Türk Lirası olarak belirlendi.

Bütçe görüşmelerine katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez “Geçen yıl yapılan bütçe neticesinde bugün itibariyle oluşan bütçe açığı 2024 yılında yüzde 41. Giderin bütçe üzerinden gerçekleşme oranı %63, Gelirin bütçe üzerinden gerçekleşme oranı %41’ dir. 2024 yılı bugün itibari ile gider bütçesi gerçekleşmesi 1.801.000.000 gelir gerçekleşmesi 1.200.000.000 dür. Yani cari açık var. Biz bu yıl bütçeyi yaparken mutlaka doğru ve gerçekçi planlar üzerinden yapmalıydık. Hayali bütçe, hayali ödeneklerle bütçe yapılmaması, sağlam ve ayakları yere basan, cari açık vermeyecek bir bütçe yapmaya özen gösterdik” dedi.

Bildiğiniz üzere bu hafta Meclis gündeminde 2025-2029 Yılları Stratejik Plan, 2025 Yılı Performans Programı ve Bütçeyi sizlere sunduk. Çekmeköy’ümüz için otopark alanları, kentsel tarım hizmetleri, kültür merkezleri, doğal yaşam alanları, kadın istihdamı, alt ve üst yapı hizmetleri, parklar, lojistik merkezi, afet koordinasyon merkezi vb. konularda birçok hedef koyarak bu zor enflasyon koşullarında bile dolu dolu gerçekçi, ayakları yere basan bir Stratejik Plan hazırladık.

MESAİ ARKADAŞLARIMA, MECLS ÜYELERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu hedefleri yerine getirmek içinde mevcut kaynaklarımızı doğru zamanda doğru projelerle kullanmayı hedefliyoruz diyerek sözlerine devam eden Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez “ Ülkemiz ekonomik koşullarında enflasyonun TÜİK rakamlarında bile çok yüksek olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Merkezi Hükümet tarafından gelir kaynaklarının sınırlandırıldığı, belediye bütçesine gelmeden el konulduğu, seçime kalan 3 aylık dönem içerisinde biriken borç kadar borç biriktiren yönetim anlayışına rağmen Çekmeköylü vatandaşlarımıza çözüm olmak adına 4,2 milyar bütçe belirledik. Biz halkımıza söz verdiğimiz faaliyet ve projeleri tüm engellemelere rağmen gerçekleştireceğiz. Gönül arzu eder ki sizlerin de bu başarıda katkınız olsun. Başta Stratejik Plan, Performans Programı ve Bütçede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve görüş belirten tüm Meclis Üyelerimize teşekkür eder, Çekmeköy’ümüze hayırlı olmasını dilerim” diyerek sözlerini noktaladı.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş