Perşembe, Ekim 17, 2024
Ana SayfaGÜNCELCHP Kartal, "Kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltiyoruz!" dedi

CHP Kartal, “Kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltiyoruz!” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Örgütü “Kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltiyoruz!” Adalet için, eşitlik için buradayız diyerek ilçe, kadın ve gençlik örgütleri olarak ortak kitlesel basın açıklaması yaptılar.

Kartal Neyzen Tevfik Meydanı’nda düzenlenen ortak basın açıklamasında “Kadına şidet bir insanlık suçudur!”, “Biz varız, mücadelemiz asla durmayacak!” pankartlarının açıldığı eyleme CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Engin Karaağaç ve CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu da katılarak destek verdiler.

“Düzeniniz batsın, kadınalar yaşasın” sloganının öne çıktığı eylemde Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Özlem Cendere, CHP Kartal Gençlik Kolları Başkanı Caner Boz ve Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Mert Polat ayrı ayrı basın açıklamalarını okudular.

“KAYBEDECEK TEK BİR KIZ KARDEŞİMİZ DAHA YOK!”

Fotoğraf: Yüksel Fırat

Kartal Kadın Kolları Başkanı Özlem Cendere yaptığı açıklamada, “22 yıldır kadınların yaşamı her gün daha da zorlaştırılıyor. Bugün Türkiye’de artık hepimiz açık konuşmalıyız ki kadınları korumayan bir hükümet ve yargı sistemi var. 6284’ü etkin uygulamaktan ve İstanbul Sözleşmesi’nden başka bir koruma kalkanı da yok.

Ama keyfiyet var, ama hukuku hiçe sayma var, İstanbul Sözleşmesinden bir gecede çekilme garabeti var!

Cendere,  Kadınlar ve çocuklar tehlikede olduğuna dikkat çektikten sonra; ”

Buradan tekrar vurgulayalım; Kadınlar mahkûm etmeye çalıştığınız çaresiz hayatlara mecbur değil. Kadınlar ve çocuklar yoksulluk, şiddet, uyuşturucu ve suç sarmalındaki bir hayatın içinde ne zaman öldürüleceğini düşünerek yaşamayacak.

Biz, bu düzene sessiz kalmayacağız. Bu düzenin kurbanı kadınlar ve çocuklar olmayacak. Kadınları ve çocukları koruyamayan, korumayan bu düzeni mutlaka değiştireceğiz.

İstanbul Sözleşmesi yaşatır demeye de, 6284’ü uygula demeye de devam edeceğiz.

Kadınlar kadim şehrimizin sokaklarında yaşama katılacak, çocuklar huzurla büyüyecek!

Son sözümüz; bedeli ne olursa olsun sonuna kadar birlikte mücadeledir. Kadınların ve çocukların güvende olduğu bir toplum düzenini sağlayana kadar durmayacağız!

Çünkü kaybedecek tek bir kız kardeşimiz daha yok!” diyerek tamamladı açıklamasını.

“YASTAYIZ VE ÖFKELİYİZ”

Fotoğraf: Yüksel Fırat

Gençlik Kolları Başkanı Caner Boz öfkeli olduklarını belirterek; “Bugün burada, toplumumuzun en acı ve derin yaralarından biri olan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmamak için toplandık. Yastayız ve öfkeliyiz. Ancak bu öfkemiz sadece kaybettiklerimize değil, aynı zamanda adaletin yerini bulmamasına, faillerin korunduğu ve kadınların yok sayıldığı bir düzene karşıdır. AKP iktidarının, kadınları değil failleri kollayan cezasızlık politikaları, toplumun vicdanında derin yaralar açmıştır. Ancak bu öfke ve yas bizi durdurmak bir yana, mücadelemizin ateşini daha da harlayan bir güçtür!” dedi.

Boz açıklamasını “Sevgili genç arkadaşlarım, artık bekleme zamanı değil! Adaletsiz düzenin karşısında dimdik durma ve dayanışmamızı güçlendirme zamanıdır. Çünkü biliyoruz ki, adil, güvenli ve eşit bir gelecek ancak bizlerin kararlılığıyla kurulacak. Son sözümüz çok net: Bizi korkutmaya, umudumuzu çalmaya çalışanlara inat, sesimizi daha da yükselteceğiz! Gençleri umutsuzluğa, kadınları şiddete, toplumu yoksulluğa mahkûm eden bu düzenin çöküşüne hep birlikte tanıklık edeceğiz. Ve bu düzeni biz değiştireceğiz!” sözleriyle tamamladı.

“BU MÜCADELE TÜM TOPLUMUN MÜCADELESİDİR”

Fotoğraf: Yüksel Fırat

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Mert Polat ise, “Bugün burada, ülkemizde bitmek bilmeyen kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltmek için bir aradayız. Kadınlar, sırf cinsiyetleri nedeniyle, erkek egemen bir anlayışın şiddetine maruz kalıyor. Her gün bir kadının hayatı, erkek şiddeti, cezasızlık ve sistemin duyarsızlığı yüzünden sona eriyor. Bu duruma sessiz kalamayız, kalmamalıyız,” diyerek başladığı konuşmasını;

“Bu mücadele sadece kadınların değil, tüm toplumun mücadelesidir. Hep birlikte, şiddetsiz, eşit ve adil bir dünya inşa edeceğiz. Susmayacağız, korkmayacağız, geri adım atmayacağız,” diyerek tamamladı.

Kitle basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi aynı zamanda aynı zamanda açık kürsüye dönüştü ve kadınlar, kadına, çocuğa ve hayvana karşı işlenen cinayetlere karşı öfkelerini dile getirdiler.

 

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş