Perşembe, Ekim 17, 2024
Ana SayfaEMEKMaltepe Belediyesi'ne Grev Kararı Asılacak

Maltepe Belediyesi’ne Grev Kararı Asılacak

Genel İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube, 23 Ekim Çarşamba günü saat 12-14.00 arası Maltepe Belediyesi’ne grev kararını asacak.

Genel İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube ile  Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ve Maltepe Belediyesi arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS)’inde anlaşma sağlanamadı ve sendika” 2 sigara parası” teklifine karşı grev kararı aldığını duyurdu.

Genel İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube yaptığı açıklamada;

Genel İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube olarak Maltepe Belediyesi’nde 2000 işçiyi bağlayan Toplu İş Sözleşmesi teklifi işçi arkadaşlarımızın ortak iradesiyle hazırladı. Teklif taslağımı ısrarla ve inatla müzakere ile sürdürmek istediğimizi ilan ettik. TİS teklifi ve taleplerimiz Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ve Maltepe Belediyesi  yönetimi tarafından taleplerimiz görmezden gelindi. Ekonomik krizin derinleştiği başta temel tüketim maddeler olmak üzere çarşıda pazarda her şeyin yangın yerine döndüğü böylesi bir dönemde 2 sigara parası 190 lira brüt teklifle karşı karşıya kaldık.

İşçi arkadaşlarımızın ortak iradeyle hazırladığı teklif taslağımıza uzaktan yakından alakası olmayan ve bu sefalet ücreti teklifini karşı örgütlü olduğumuz Maltepe Belediyesi’nde şube yönetimimiz iş yeri komitelerimiz ve temsilci arkadaşlarımız aldığımız karar doğrultusunda bu sefalet ücretine teslim olmayacağımızı buradan ilan ediyoruz.

23 Ekim Çarşamba günü saat 12-14.00 arası Maltepe Belediyesi ana bina ya grev kararımızı asarak süreci başlatacağız. Grev uygulama tarihimiz 11 Kasım olarak karar altına alınmıştır.”

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş