Salı, Ekim 22, 2024
Ana SayfaKARTALKartal Sanat Akademisi Tiyatrosu Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

Kartal Sanat Akademisi Tiyatrosu Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi sınavına 2024-2025 eğitim döneminde 48 başvuru yapıldı. Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi özel yetenek sınavı sonuçlarına göre 20 kişi sınavı geçerek eğitim almaya hak kazanacak. Sınavın sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yapılan sınava başvuranlar tiyatro edebiyatının klasik ya da çağdaş oyunları arasından seçtikleri bir dram ya da komedi tirat ile tanınmış şairlerin eserlerinden seçecekleri bir şiiri ezbere sunarak şarkı söyledi. Ayrıca adaylar duyuş (kulak, ritm) üzerinde de değerlendirildi.

Sanat Akademisi sınavın jürisi ise şu isimlerden oluşuyor;  Jüri Başkanı Merve Küpeli, Topkapı Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi Vecihi Ofluoğlu, Kartal Belediyesi Dramaturg Hocası Kubilay Yıldız, Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Eğitmeni Gökşin Aksan ve Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Koordinatörü Yasin Kula.

Oyunculuk, drama, diksiyon, sahne bilgisi, beden dili, Türk Tiyatrosu eğitimlerinin verildiği Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi eğitimleri toplamda 2 yıl sürüyor. Her yıl Ekim ayından başlayarak Haziran ayına kadar eğitim gören öğrenciler 2. yılda ise oyun çıkarmaya başlıyor.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş