Perşembe, Ekim 24, 2024
Ana SayfaEMEKKadıköy Belediyesi'ne grev kararı asıldı

Kadıköy Belediyesi’ne grev kararı asıldı

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Kadıköy Belediyesi’nde  anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler belediye binasına grev kararını astı. “Kadıköy işçisi geçinemiyor” diyerek Kadıköy Belediyesi binası bahçesini dolduran işçiler, anlaşma sağlanamaması halinde 19 Kasım’da greve çıkacaklarını duyurdu.

Yüksel Fırat/Kadıköy

“KADIKÖY İŞÇİSİ ‘MESUT’ OLMAK İSTİYOR”

Kadıköy Belediyesi Başkanı Mesut Kösedağı’na ithafen “Kadıköy işçisi ‘Mesut’ olmak istiyor” pankartıyla belediye bahçesine giren dış temizlik işçileri, bahçede bekleyen bina içi işçileri ve diğer birimlerden işçiler tarafından alkışlarla karşılandı. Dış temizlik işçileri belediye bahçesinde henüz yerini almışken peşlerinden Ataşehir Belediyesi işçileri “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganıyla alana girdi. Hemen ardından ise Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçileri önceki gün grev kararlarını asarken kullandıkları “Sefalete teslim olmayacağız” pankartıyla bahçeye girdi. “Birleşen işçiler asla yenilmez” sloganıyla karşılanan Maltepe Belediye işçilerini, 30 Ekim’de greve çıkacaklarını duyuran Kartal Belediyesi işçileri takip etti.

“MÜZAKERE MASASI DERHAL KURULMALI”

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam Ay, basın açıklaması öncesi yaptığı açıklamada; “İnsanca yaşayacak bir ücret teklifi ile grevimize sayılı günler kala müzakere masası derhal kurulmalı ve Kadıköy işçisinin hakkı olan ve onayladığı toplu iş sözleşmesi imzalanmalıdır. Aksi takdirde 19 Kasım’da grev halayımızı çekeceğiz” dedi.

“SODEMSEN’İ İŞÇİNİN KARŞISINA ÇIKARMAYIN”

Daha sonra belediye binası bahçesinde okunan basın açıklamasında açlık sınırının 21 bin liraya dayanmış olmasına rağmen Kadıköy Belediyesi işçilerinin 24-25 bin lira civarında ücret aldığı vurgulandı. Hafta sonu Kadıköy Belediyesi nüfusunun 7 milyonu bulduğu, bu ilçeyi temiz tutmak için canlarını dişlerine takan işçilerin geçinemediğine dikkat çekildi. Kadıköy Belediyesi yönetimine seslenen işçiler açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Derhal insanca yaşayabileceğimiz ücret teklifleriyle masaya gelin. Bizim muhatabımız sizlersiniz. İki yılda bir Ankara’daki masalarından kalkıp bizlerin toplu iş sözleşmesi masasına oturan, belediye işçisinin neler çektiğinden haberi bile olmayan, adındaki sosyal demokrasiden çok uzak SODEMSEN’i işçinin karşısına çıkarmayın. Aksi takdirde 19 Kasım’da tüm Kadıköy işçisi bütün örgütlü gücüyle grevde olacak ve bu yolda kazanana kadar mücadele edecek. Talebimiz net: İnsanca yaşayabilecek bir ücret”

Basın açıklamasının ardından alkış, ıslık ve zılgıtlarla grev kararı desteğe gelen şube başkanları ile birlikte Kadıköy Belediyesi’ne asıldı.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş