CHP’den, olaylı Kartal Belediye Meclis toplantısına ilişkin açıklama
Kartal Belediyesi Meclisi’nin Haziran ayı 2. toplantısında yaşananların ardından partilerden konuya ilişkin açıklamalara Cumhuriyet Halk Partisi ‘de katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Örgütü gecikmeli olarak yaptığı açıklamada olayı, provokasyon olarak tanımlamadı.
Açıklamada, “Dün gerçekleştirilen Kartal Belediye Meclisi oturumunda, AK Partili Meclis üyeleri tarafından hem kürsüden hem de meclis sıralarından yapılan provokatif ve hakaret içeren söylemler, meclis düzenini bozmuş ve tartışmaların büyümesine neden olmuştur” denmektedir.
Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Örgütü, Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığının “Meclis Başkanının tarafsızlığı koruyamaması ve gelişen olaylar karşısında yetersiz kalması, yaşanan gerginliğin ana sebeplerinden biridir” açıklamasına da cevap vererek;
“Sistemli müdahaleler yapılıyor şeklinde oluşturulmaya çalışılan algının, aslında bu algıyı sürekli ve sistematik biçimde sürdürenler tarafından üretildiği de inkâr edilemez bir gerçektir.”
Kartal Belediye Meclisi üyelerine de çağrı yapan açıklamada, “Kartal Belediye Meclisi, Kartal halkına hizmet etmekle yükümlüdür. Bu sorumlulukla, meclis çatısı altındaki siyasi söylemlerde ciddiyete özen gösterilmesi, tahrik edici üslup ve gerçek dışı beyanlardan kaçınılması gerekir. Bu hassasiyet, AK Partili Meclis üyeleri de dahil olmak üzere tüm üyelerin dikkat etmesi gereken bir sorumluluktur.”
Açıklama, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tüm engellemelere rağmen halkımıza hizmet etme görevimizi kararlılıkla sürdüreceğimizi, sosyal belediyecilik anlayışımızdan vazgeçmeyeceğimizi ve siyasi nezaketten, hukuk devleti inancımızdan asla taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” denerek tamamlanmaktadır.
Partilerden, olaylı Kartal Belediye Meclis toplantısına ilişkin açıklamalar