Türkiye Yazarlar Sendikası, 5. Şahkulu Sultan Dergâhı Kitap Günleri’nde
Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 15–19 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5. Şahkulu Sultan Dergâhı Kitap Günleri kapsamında, 18 Ekim Cumartesi günü üç ayrı etkinlikle edebiyatseverlerle buluşacak. Etkinlik süresince sendika üyesi yazarların imza günleri de TYS’ye ayrılan stantta gerçekleştirilecek.
Günün ilk etkinliği, TYS’nin 51. yılına özel bir kutlama olacak. Bu bölümde, sendikanın yarım asrı aşan tarihsel birikimi ve edebiyatın toplumsal gücü üzerine bir konuşma yapacak olan Genel Sekreter Tahir Şilkan, TYS’nin edebiyat tarihimizdeki konumuna ve dayanışma kültürüne değinecek. Etkinliğin kolaylaştırıcılığını Esra Alkan üstlenecek.
İkinci etkinlikte, Mustafa Köz’ün sunumuyla “Halk Ozanlarından Çağdaş Şiire” başlıklı bir söyleşi düzenlenecek. Bu buluşmada, şiirin halk kültüründen günümüz modern şiirine uzanan serüveni konuşulacak; halk ozanlarından ve çağdaş şairlerden seçkiler okunarak şiirin sürekliliği vurgulanacak.
Günün üçüncü etkinliğinde ise, Gürel Sürücü’nün kolaylaştırıcılığında genç kuşak yazarlar Arzu Uçar, Derya Sönmez, Mine Ölçe, Faruk Turinay ve Gökhan Yılmaz, kendi öykülerini okuyacaklar. Bu bölüm, genç yazarların sesini duyurduğu ve çağdaş öykünün yeni yönelimlerine ışık tutan bir edebiyat buluşması niteliği taşıyacak.
Türkiye Yazarlar Sendikası, bu üç etkinlikle geçmişin birikimini bugünün yaratıcı sözleriyle buluşturmayı; şiirin, öykünün ve düşüncenin ortak zemininde yeni bir edebî dayanışma alanı oluşturmayı amaçlıyor.