Salı, Ekim 22, 2024
Ana SayfaEMEKCHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Kani Beko Kartal’da

CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Kani Beko Kartal’da

CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Kani Beko Kartal’da

Kartal’ın Sesi – CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Kani Beko DİSK Emekli-Sen’in daveti üzerine Kartal’a geldi.

Milletvekilleri ve CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi,  Emekli-Sen lokalinde emeklilerle seçim üzerine sıcak bir sohbet gerçekleştirdiler.

SÜREÇLER ERKEN UNUTULUYOR

Veli Ağbaba seçim sürecine ilişkin“ YSK’nın gerekçeli kararını hiç konuşmuyoruz unuttuk.” diyerek   süreçlerin erken unutulduğuna dikkat çekti.

Seçim sürecini demokrasi mücadelesi olarak tanımlayan Veli Ağbaba, “Bu süreci biz bize değil tüm kesimleri katarak sürdürmeliyiz” dedi.

REHAVET TEHLİKESİ

Özgür Özel bu süreçten nelerin öne çıkarılması gerektiğine dikkat çekerken “  Bunların 17 yıl sonra ilk kez televizyonda karşımıza çıkması de gösteriyor ki biz öndeyiz. Ancak önde olmamızın yarattığı büyük bir tehlike var. O da rehavet tehlikesidir” dedi.  Özel, nasıl olsa kazanacağız rehavetinin memleketlerine ve tatile giden vatandaşların seçim günü oy kullanmaya gelmeme tehlikesine dönüşebileceğine dikkat çekti.

Özgür Özel bunun normal ve meşru bir seçim olmadığını söyleyerek; “ Bir gerçek var: Bizi, güçlendiren toplumdaki mağduriyet algısı. Bu kesin. Haksızlık yapıldı. Trabzonlu Ak Parti’ye oy vermiş, Binali Yıldırıma oy vermiş kişi bana yolda diyor ki ‘Bizim uşağın hakkını yediler.’ Bu önemli bunu unutturmamak lazım.

6 BİN OY NASIL AZALDI

Yeniden sayımlardan 5-6 bin farkın nasıl azaldığı konusunda ise 32 bin sandıktan 6 sandıkta bir ya da 1800 seçmende biri tam ampulün üstüne basmış. Ampul siyah ve büyük, mühür küçük ve ince olduğundan o  gün oy sayılırken fark edilmeyerek boş görmüşler kutucuğu. Yeniden seçimlerde ışığa tutularak sayıldı ve evet gözüktü. Bu 6 bin oyun azalması budur.  Biz onlara zaten itiraz etmedik. Bu 6 bin oyun nasıl azaldığını anlatmıyorlar. Bunu anlatmak lazım” dedi.

DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK, KARDEŞLİK VE BARIŞ MESELESİDİR

Kani Beko ise konuşmasında; “ Bir özlem var. Bu süreç İmamoğlu’nu da Cumhuriyet Halk Partisi’ni de aştı. Bu mesele İmamamoğlu ya da CHP meselesi değil bir anlamda özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik meselesidir” dedi.

Beko konuşmasının devamından kıdem tazminatı, özelleştirme politikaları düşen ücretler üzerinden uygulan ekonomik politikalar üzerinde durdu.

Yuksel Firat
Yuksel Firat
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş