Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaGÜNCELGedik Üniversitesi Öğrenci Kulüplerinin “Gedik’te Şenlik Tam Senlik” Etkinliği

Gedik Üniversitesi Öğrenci Kulüplerinin “Gedik’te Şenlik Tam Senlik” Etkinliği

Gedik Üniversitesi Öğrenci Kulüplerinin “Gedik’te Şenlik Tam Senlik” Etkinliği

Şeyma TİRYAKİ / Eren YÜCEBOY

Gedik Üniversitesi öğrenci kulüplerinin “Gedik’te Şenlik Tam Senlik” şiarıyla düzenlemiş olduğu etkinlik okul bahçesinde gerçekleştirildi.

“Gedik’te Şenlik Tam Senlik” etkinliğinde konserle, tiyatro gösterimiyle, halaylar ve oyun havalarıyla öğrenciler eğlenerek dinlendiler.

Etkinliği düzenleyen öğrenci kulüplerinin stantları da öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Şenlik boyunca stantları açık olan 20 kulüp; öğrencilere kulüp faaliyetlerini ve kulübün hedeflerini anlatarak üye alımında bulundular.

GEDİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Havacılık,

Girişimcilik,

Makine Mühendisliği,

İnşaat Mühendisliği,

Genç Kızılay,

Çocuk Gölgesinde Yürüyenler,

Hayvanları Koruma,

Gedik Genç KADEM

Bilim ve Teknik,

Psikoloji, Sağlık Bilimleri,

Atatürkçü Düşünce,

Gastronomi,

Sosyoloji,

Tiyatro,

Endüstri Mühendisliği,

Mimarlık ve Tasarım,

Müzik,

IAESTE (Uluslararası Stajyer Değişim)

Biz de Kartal’ın Sesi gazetesi olarak stantları gezip, kulüp sorumluları ile kulüplere dair sohbetler gerçekleştirdik.

Gedik Üniversitesi öğrenci kulüpleriyle gerçekleştirdiğimiz sohbetlerde sosyal dayanışma ve farkındalık fikri, ortak hedef olarak belirtildi. Bu ortak hedef doğrultusunda, her ne kadar her kulübün ayrı ayrı yaptığı özel etkinlikler olsa da, kulüplerin yapmış olduğu etkinlikler; geziler, seminerler, paneller gibi etkinliklerde ortaklaşmaktadır.

KULÜPLER KARTAL BELEDİYESİNDEN DESTEK BEKLİYOR

Kulüpler etkinlikler ve çalışmalarında mali sıkıntı yaşamaktadırlar. Düzenlenen bu etkinliklerin mali gereklilikleri bazen üniversite yönetimi tarafından, bazen belediye sponsorluğu ile karşılansa da büyük oranda öğrencilerin kendi çabaları ile sağlanmaktadır. Bu anlamda, kulüplerin bir kısmı, yapmış oldukları etkinlikler için Kartal Belediyesi’nden özel bir destek talep etmekteler.

SU ALTI MOTORU İLE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Bilim ve Teknik kulübüne bağlı Su Altı Takımı, su altında 45 dakika keşif, temizlik vs. yapabilen bir su altı motoru geliştirdiklerini ve bu projeyle Teknofest Türkiye üçüncülüğü kazandıklarını belirtti. Sponsor bulmakta zorluk çektiklerini söyleyen öğrenciler, belediyeden sadece maddi bir destek beklemediklerini, hiç değilse geliştirdikleri su altı motorunu test edebilecekleri bir havuza ihtiyaçları olduğunu belittiler.

AYDOS ORMANI’NA 45 KÖPEK KULÜBESİ

Hayvanları Koruma Kulübü, başlattıkları ‘’Köpek Kent’’ projesiyle Aydos Ormanı’nda geçtiğimiz yaz, 45 köpek kulübesi yaptıklarını, projenin daha da büyüyüp genişleyebilmesi için belediyeden destek beklediklerini belirttiler.

NEFRET VE ŞİDDETE KARŞI FARKINDANLIK

Sosyoloji Kulübü ise, kulüp üyesi olan öğrencilerin hayat perspektiflerini arttırmak amacıyla, projelerini yalnızca akademik bir sosyoloji eğitimiyle sınırlandırmadıklarını; Suriyeli göçmenlere yönelik nefret konusunda, kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı da farkındalık amaçlı etkinlikler düzenlediklerini belirttiler.

Gedik Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen şenliğe, öğrencilerin ilgisi büyüktü. Aynı şekilde kulüplerin ayrı ayrı yaptıkları etkinliklerde de öğrencilerin büyük bir ilgi duydukları kulüp sorumluları tarafından belirtildi.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş