Tevhid-I Tedrisat Yasası, Halifeliğin kaldırıldığı gün Kabul edilmiş ve milli eğitimimizde BİRLİK sağlanmıştı. Artık işin yöneticisi Maarif Vekaleti yani Milli Eğitim Bakanlığı idi.
Eğitim ve Öğretimin birliği aslında uzunca bir süredir yasa hükmü olmasına rağmen uygulanmıyor. Özel okulların bir kısmı karne tatillerine, okulların başlama bitiş tarihlerine hiç uymuyor, hatta karne veriliş tarihleri, karne sayıları bile devlet okullarıyla, birbirleriyle bile aynı değil.
Çok şükür ki! MEB de ilk kez buna uydu. Çoğu özel okulun uzun yıllardır takvimde yer alıp uyguladığı ARA TATİL uygulaması, bu yıl devlet okullarını da kapsadı. Ancak yine de herkes bildiğini okuyor.
MEB Bakanı Ziya Selçuk, ara tatil için şöyle dedi: “Ara tatil, eğitime verilmiş bir ara değildir. Bu bir hafta, çocuğun sporla, sanatla, doğayla, kültürle, değerlerimizle buluşması için bir fırsat. 81 ilin faaliyet listesini hazırladık. Eğitime ara vermiyoruz. Çocuklarımızı hayattan beslenmeye, yaşamdan öğrenmeye gönderiyoruz. İstedik ki bu bir hafta eğitime okul dışında oyunla, kültürle, bilimle, sanatla, etkinliklerle, değerlerimizle devam edelim. Çocuklarımız için ara tatil etkinlik planı hazırladık.”
Nerde ?
Kaç ailenin çocuğu bu dediklerinizi yapabiliyor ?
Tarikat ve cemaatlerin programlarını mı kasdediyorsunuz ?
Aileleri çalışan çocuklar ne yapacak ?
Okullarınızda, Bakanlığınızın açıkladığı 16 etkinlikten kaçı uygulanabilecek ?
Öğretmenlerin okulda yarım gün bazı etkinliklere katılacağına ne kadar inanıyorsunuz ?
Milli Eğitim Müdürlüklerinin, ara tatilde öğrencileri Umre gezileri, Cami ziyaretleri, namaz davetleri ile dini eğitimlere yönlendirdiğinden haberdar mısınız?
Gerçekçi olun Sn. Bakan…