Dikimevi işçileri: KÇP Tavizsiz İmzalansın
2025 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü(KÇP) görüşmelerinde hükümetin yüzde 16’lık düşük zam teklifine karşı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), açıkladığı eylem programı kapsamında Türk Harb İş Sendikası İstanbul Şubesi üyesi işçiler saat 7.30 Kara Dikimevi Müdürlüğü önünde eylem yaparak Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’ndeki taleplerin kabul edilmesini istediler. İşçiler KÇP tavizsiz imzalansın talebini de dile getirdiler.
Bildiriyi okuyan Türk Harb İş Sendikası İstanbul Şubesi İdari Sekreter Mehmet Yalçın “Bugün burada kamuda çalışan işçiler olarak 2025-2026 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşme sürecimizde, hükümet tarafından bize reva görülen kabul edilemez %16 teklifine karşı, tepkimizi hep birlikte dile getirmek için toplandık” dedi.
Yalçın, “İş yerlerimizin önünden hükümete açık ve net çağrımızdır. Yıllardır artan enflasyon, hayat pahalılığı ve eriyen alım gücümüze rağmen bu kadar düşük bir teklif sunmak, işçiyi açılığa ve yoksulluğa mahkum etmektir. Ülkenin güvenliği için havada, karada ve denizde kritik projelere imza atan, savaş araçlarının bakım ve onarımında görev alan ülkenin bekası için ter döken bizler bu sadaka teklifini kabul etmiyoruz.
1.5 yıldır Haykırıyoruz: “geçim şartları her geçen gün zorlaşıyor” Lütufmuş gibi sunulan teklifle emeğimizi yok sayıyorsunuz. Maaşlarımızla bir ayı değil, bir haftayı bile çıkaramıyoruz, kiralar uçmuş, faturalar el yakıyor. Uykularımız kaçıyor. Çocuklarımızın beslenmesini, kitap defter masrafını karşılayamıyoruz. Geçim sıkıntısı bugün kamu işçisinin en yakıcı sorunu haline gelmiştir.
Zordayız geçinemiyoruz!
Buradan Hükümete Sesleniyoruz Yaşanan belirsizliklere rağmen Savunma sanayi işçileri olarak meşru haklarımızı kullandığımızda sadece bir fabrika değil, ülkenin savunma kapasitesinin zarar göreceği bilinciyle görevimizin başındayız. Ancak emeğimizin karşılığını alamadığımız, piyasa emsallerinin 1/3 oranında ki düşük bir ücretle yaşamaya tutunduğumuz bir ortamda iş barışının korunması mümkün olamayacağını, Primler dahil mali ve özlük haklarımızda iyileştirmeler yapılmaması durumunda işyerlerimizden istifalarında artacağını da bir kez daha huzurunuzda vurgulamak istiyoruz.
Bıçağın kemiğe dayandığı, belirsizliğin çalışma barışını değil, öfkeyi büyüttüğü bu süreçte İşçiden sabır, sendikalardan da sükûnet beklenilmesinin doğru bir bakış açısı olmadığını, İstanbul Şubesi olarak Dün olduğu gibi, bugün ve bugünden sonrada emeğin yanında yer alarak emekçilerin sesini duyurmaya, İşçiye reva görülen bu sefalet ücretini kabul etmeyeceğimizi ifade etmeye, KÇP’deki taleplerimiz karşılanıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” diyerek bitirdi.