Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaKÜLTÜR SANAT"DUVARLARDAN SOKAĞA FİRARİ KARİKATÜRLER"

“DUVARLARDAN SOKAĞA FİRARİ KARİKATÜRLER”

Kartal Sanat Atölyesi “DUVARLARDAN SOKAĞA FİRARİ KARİKATÜRLER” etkinliği ile benzersiz özel bir etkinlik gerçekleştiriyor. Karikatürler tişört üzerinden cisimleşirken esas olarak taşıyıcıları tişörtleri giyen sanatseverler olacak.

 

Kartal Sanat Atölyesi “DUVARLARDAN SOKAĞA FİRARİ KARİKATÜRLER” etkinliği ile benzersiz özel bir etkinlik gerçekleştiriyor. Karikatürler tişört üzerinden cisimleşirken esas olarak taşıyıcıları tişörtleri giyen sanatseverler olacak. Şiir müzik sunumlarının da olacağı etkinlikte Gazetemizin çizeri Hüseyin Aslan Kartal Belediyesinin destekleri ile canlı çizimler gerçekleştirecek. Her Kartallı vatandaşımızın bir karikatürü olacak.


Tarih: 12 Temmuz 2020 Pazar Günü 
Saat: 17.00-19.00 
Yer: Kartal Sanat Sokağı ( Kartal İstasyon Caddesi)

Hasat Sanat Atölyesi aktivisti karikatürist Hasan Seçkin’e bu özel etkinliğin içeriğini ve hedefini sorduk.

Hasat Sanat Atölyesi olarak yeni bir etkinliğe hazırlanıyorsunuz. Bu etkinliğinizin içeriği nedir? Neyi hedefliyorsunuz?
“Bildiğiniz gibi yaklaşık olarak kırk yıldır Kartal’da çizgiyle, çizgi aracılığıyla mizah yapmaya çalışıyorum. Bu kırk yıllık süreç içerisinde karikatürlerim pek çok dergide yayınlandı, birçok defa sergiler açtım. Yaklaşık olarak 100’e yakın karma sergide ve 50’ye yakın kişisel sergide karikatürlerim sergilendi. Fakat bir süre sonra karikatürlerimi sergi salonlarından, kataloglardan, dergilerden; sokaklara çıkarma, sokaklarda çizgilerimi daha özgür kılmaya çabaladım. Dolayısıyla, bu çabayla birlikte karikatürlerimi şapka üzerine, tişört üzerine ya da gündelik hayatta kullandığımız kimi nesneler üzerine çizmeye başladım. Bu çabam dostlarım tarafından da karşılık buldu. Çizdiklerimi onlar da çok beğendiler, sevdiler, sahiplendiler. Çizgilerime ortak oldular ve onları hayatın birçok noktasına taşıdılar kendileriyle beraber. Dolayısıyla, dostlarımın çizgilerime yönelik bu sahiplenmelerini, daha profesyonel bir şekilde sergileme ihtiyacı doğdu. Kartal’daki bütün sanat severlerin bu işin bir parçası olabileceği bir şekilde, Hasat’ın düzenlemiş olduğu bir etkinlik olarak sergiye açalım istedik.

Tabii böylesi bir serginin bir diğer amacı Kartal’da Hasat’ın da bulunduğu bu Sanat Sokağı’nı sanatın mekanı haline getirmek. Bu noktada, sağ olsun Kartal Belediye’si de bize gerekli destek ve kolaylığı sağladı. Bütün sanat etkinliklerinde olduğu gibi belediyemiz bu etkinlikte de bizim yanımızda oldu. Böylesi bir sergi dünyada bir ilk de olacak aynı zamanda. Sergimize katılan bütün karikatür severler, sanat severler aynı zamanda bu serginin bir parçası da olacaklar. Sergiye katılanlar giyecekleri tişörtlerle karikatürleri üzerlerinde taşıyacaklar ve böylelikle karikatürlerimiz hayatımızın bir parçası haline gelmiş olacak”dedi.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Zehra Sayar on Yılbaşı
Deniz Özlem Er on Yılbaşı