Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaYEREL HABERLERTuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı 77 bin metre kare alan için...

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı 77 bin metre kare alan için yetki istiyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı 77 bin metre kare alan için yetki istiyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı 77 bin metre kare alan için protokol ve işbirliği yapma yetkisi istiyor.
İstanbul ili tuzla ilçesi, Yayla Mahallesi (Beşevler Mevkii ve Yakın Çevresi) sınırları içerisinde bulunan, 77,103.35 metre kare yüzölçümlü alan, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un kapsamında “Rezerv Yapı Alanı” olarak belirlenen Şehir ve Çevrecilik Bakanlığı tarafından Tuzla Belediyesi’ne yetki devri yapıldı.
İstanbul ili tuzla ilçesi, Aydınlı Mahallesi’nde ise aynı esaslarla 15.71 Ha’lık (150 dönüm) askeri alan Şehir ve Çevrecilik Bakanlığı tarafından Tuzla Belediyesi’ne yetki devri yapıldı.
 
Her iki alan için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı 77 bin metre Yapı alanı olarak ilan edilen alan içerisinde kalan taşınmazlar ve yapılar için yetki belgesi olarak tanımlamasına rağmen yetkiyi protokol ve işbirliği yapma yetkisi olarak istiyor.
Bu yetki sürecin daha hızlı yönetilmesi ile mi sınırlı kalacağı yoksa Tuzla Belediye Meclisi’nin devre dışı kalmasına mı yol açacağı Tuzla Belediye Meclisi’nin gündeminde.

Cumhuriyet Halk Partisi Muhalefet Şehri Koydu

Cumhuriyet Halk Partisi Tuzla Belediye meclis grubu içerik denetimini ortadan kaldıracağı ve sınırsız ve ucu açık yetki olacağını ileri sürerek komisyon görüşüne muhalefet şehri koydu.
“İlave 5 nolu teklif (Protokol yapma yetkisi)muhalefet şerhi: ” Süresi, içeriği ve sınırları belli olmadan Belediye Başkanına tüm kamu ve özel Üniversiteler, Vakıflar, Dernekler vb tüm kurumlar ile protokol imzalama yetkisi verilmesi 5393 Sayılı Kanunun 38. maddesine aykırıdır. 5393 Sayılı Kanun gereği Belediye Başkanı tarafından Belediye adına imzalanacak Protokol ve Sözleşmelerin tüm maddeleri ile birlikte taslak olarak belediye Meclisine sunulması ve Meclisin içerik denetimi yapıp onaylaması gerekmektedir. Bu nedenle komisyon coğunluk görüşüne katılmıyoruz”
İlave 7 nolu rapor (Rezerv yapı alanı içindeki taşınmazlar için yetki talebi) muhalefet şerhi: Aydınlı ve İçmeler bölgesinde askeri alan fonksiyonunda kalan tamamı boş ve yeşil alanın yapılaşmaya açacak, nüfus yoğunluğunu artıracak ve Meclisi devre dışı bırakacak şekilde tek başına plan değişikliği yetkilerini de içeren sınırsız ve ucu açık yetki talepli teklifin bu haliyle kabulü mümkün değildir. Bu nedenle komisyon çoğunluk görüşüne katılmıyoruz” diyerek muhalefet şehri koydu.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş