Salı, Ekim 22, 2024
Ana SayfaGÜNCELDepremzede Yazar Acibe Sıkar: ”Fuarda kendimi iyi hissediyorum”

Depremzede Yazar Acibe Sıkar: ”Fuarda kendimi iyi hissediyorum”

Depremzede yazar Acibe Sıkar, Kartal Kitap Fuarı’nda sohbet ve imzalarıyla acıların dindirmeye çalışıyor

Kartal/ Yüksel Fırat

Yazar Acibe Sıkar, 3. Kartal Kitap Fuarı’na acı ve feryatların kenti Hatay’dan, kendimi daha iyi hissetmek, arkadaşlarımla birlikte bu havayı solumak için” Kartal Kitap Fuarı’na katıldım diyerek tanımladı duygularını.

Türkiye Yazarlar Sendikası standında okurlarıyla sohbet edip kitaplarını imzalayan yazar Acibe Sıkar ile felaketi ve fuarı konuştuk.

Sıkar. “Deprem değil bizim yaşadığımız; Bir felakettir. Bundandır ki, yazmayı çok sevmeme rağmen 4 aydır hiçbir şey yazamadım. Yaşadığımız felaketi o acıları hiç bir kalem hiçbir edebiyat yazamaz.

“Biz ise yorgunuz, kalbimiz, yüreğimiz yorgun, ruhumuz yorgun hey yanımızla yorgunuz. Bu yorgunluğumuzla yavaş yavaş yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Ama zor ve özellikle bir kadın için çok daha zor. Yaşadığım çadır hayattı bu zorluğu daha da zor kılıyor.

Yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, hayatımızı, yaşam biçimimizi, alışkanlıklarımız her şeyimizi kaybettik. Hayata tutunmaya çalışıyoruz bir şekilde. Bir başka üzüntüm ise yazar olmama rağmen yazamamaktır.

Yazar Acibe Sıkar yıllardır yazdıkları öykülerini ve gözlemlerini 2-3 yıl önce başlar kitaba dönüştürmeye. “Adaklı Saçlar” yazarın ilk kitabıdır. Kitap büyük bir ilgi görür ve 20 gün içerisinde 2. Baskısı yapılır.

“Kadınca Öyküler” kitabını ise yine kadın yazarlarla birlikte kadınların gerçek yaşamlarından esinlenerek yazdıkları öykülerden oluşur.

Daha sonra ise “Antakya’dan Esintiler” kitabını çıkarırlar. Bir depremzede olarak Sıkar’ın her cümlesi depremin acıları ile kesişiyor.

Sıkar,” Deprem dönemi “Antakya’dan Esintiler” kitabı için Hatay/Defne’de fuardaydık. Depremde kaybettiğimiz Asime Yılmaz’ın da öyküsü var bu kitapta. Arkadaşımız ile bir gün önce görüştük ve fuar için pasta, börek getirecekti. Ama o gece felaketi yaşadık ve arkadaşımız Asime Yılmaz’ kaybettik.

Sıkar, “Kartal Kitap Fuarı’na ilk olarak geliyorum. Kartal Belediye başkanına fuar için teşekkür ediyorum. Kendisi ile de dün tanışma imkânım oldu. Kendisine kitap imzaladım ve bu beni çok mutlu etti.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş