Cumartesi, Kasım 23, 2024
Ana SayfaGÜNCEL20 Mahalle Muhtarı: Topçamlar, "Kartal Yeşil Yaşam Parkı" Olarak İmar Edilmeli

20 Mahalle Muhtarı: Topçamlar, “Kartal Yeşil Yaşam Parkı” Olarak İmar Edilmeli

Kartal’ın 20 Mahalle Muhtarı ve Karlıktepe Halkı Topçamlar Bölgesi olarak adlandırılan alanın Kartal “Yeşil Yaşam Parkı” olarak imar planının yapılmasını istiyor.

Kartal/ Yüksel Fırat

Karlıktepe Mahallesi’nde Topçamlar Bölgesi olarak tanımladığımız alana ilişkin gelişmeleri açtığı dava ile yeniden Kartal halkı lehine kazanan İbrahim Doğan, Karlıktepe Mahalle Muhtarı Barış Korkmaz ve Karlıktepe Mahallesi Platformu Sözcüsü Süleyman Şahin ile konuştuk. Davanın kazanılması ardından plansız kalan bu alana ilişkin taleplerin ne olduğunu sorduk.

Bu alanın hikayesi, 2012 yılında dönemin meclis üyesi İbrahim Doğan’ın açtığı bir dava süreciyle başladı ve bugün Karlıktepe Mahallesi Muhtarı Barış Korkmaz ve Karlıktepe Mahallesi Platformu adına Süleyman Şahin tarafından alanın halka kazandırılması için somut talepler söz konusu.

Sevgili İbrahim Doğan gerek İstanbul’da gerekse Kartal’da o dönem AK Parti döneminde sosyal donatı alanları adeta kuşatma altına alınıp hızla imar açıldı, betonlaştı . Bunlardan biri de, Kartal’da  Karlıktepe Mahallesi’nde Topçamlar Bölgesi  olarak bilinen 408 no’lu 60 dönümlük parsel.

TOPÇAMLAR 408 NO.LU PARSEL

İbrahim Doğan: Evet, gerek İstanbul’da gerekse Kartal’da o dönem AK Parti döneminde sosyal donatı alanları adeta kuşatma altına alınıp hızla imara açıldı, betonlaştı. Bunlardan biri de, sizin ifade ettiğiniz 408 No.lu parsel.

Yüksel Fırat: Burası 2008 yılında İş Bankası AŞ tarafından mülkiyet ediniliyor. 2011 yılında 1/5000 ölçekli imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldı. O dönem AK Parti belediyesi tarafından ve bu planlara karşı oy kullandınız. Neden itiraz ettiniz?

BETONA KARŞI KENT AKTİVİSTİ İBRAHİM DOĞAN

İbrahim Doğan: Bu 1/5000’lik planlarla buranın fonksiyonu değiştirilerek konut artı ticaret rezidanslar yapıldı. 20 dönümünün mülkiyeti de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne  devredildi. Bu planlar karşılığında  İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu 20 dönümü konut yapmak üzere Kiptaş’a devretti. Bir 7 dönümde bir park alanı ayrılmıştı.

Normal koşullarda o arazinin tamamen donatı alanı yani açık ve kapalı spor alanıydı. Kabul edelim ki mesela oranın planı değiştiriliyor bunun %40’ına yakın donatı alanı olması lazım. Dolayısıyla aşağı yukarı 20-25 dönümü donatı olarak ayrılması gerekirken bunlar 20 dönümü imara açtılar. İBB’ye verdikleri 20 dönümü İBB KİPTAŞ’a devretti. Diğer geri kalan 37 dönümünde de İş Bankası AŞ yani mülkiyet sahibi oraya rezidanslar yapmak üzere o planı yaptı ve ben itiraz ettim.

Bu arada 2012 yılında Kartal Güney 1/1000 ölçekli planları yapıldı. Bu planların yapılması esnasında bu 60 dönümlük 408 No.lu parsel de tekrar imar planlarında  Büyükşehir’de yapılan plana uygun olarak rezidans yapılmak üzere konut artı ticaret şeklinde düzenlenerek meclisten geçti. Meclisten geçtiği sırasında o dönemin belediye yönetimi ve kent parlamenterleri bu planlara tabii ki evet dediler. Ben bu planlara itiraz ettim. Benim itirazım burada reddedildi. Reddedildi deyince ben tabii ki bu yapılan planı idare mahkemesine taşıdım. 2013 yılında bu sefer de 1000’lik planlarla ilgili davayı açtım. 5000’lik planlarla ilgili dava sürüyor. Sonra mahkeme bu 5000’lik ve 1000’lik planları davaları birleştirdi. Arkasından 2014 yılında o dönemde ben artık meclis üyesi değildim. 2015 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani mahkemeyi de yanıltacak şekilde bir başka okul alanı var oranın plan tadilatını yaparak sanki 408 No.lu parsel planıymış gibi meclisten geçiriyor. Mahkemeye sunuyor diyor ki, biz burayla ilgili yeni plan yaptık dolayısıyla dava konusuz kalıyor. İdare mahkemesinde buradaki yani alt mahkeme dava konusuz kaldı diye karar verdi bize gönderdi.

Ben hemen tabii müdahale ettim Danıştay’a başvurdum. Danıştay dosyayı inceledi. Ondan sonra içerik olarak sonradan yapılan planın 408 No.lu parsele ait olmadığı ve mahkemeyi yanıltıcı bir şey olduğu talebi olduğu idarenin yaptığı talebi yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı talebin yanıltıcı olduğu tespiti ile davanın tekrar yerel mahkemede görülmesi için süreç yeniden başladı.

Yüksel Fırat:  Açıklama yapmıştınız. Heyetin gelişini ve açıklamalarınızı takip etmiştik.

İbrahim Doğan, Evet açıklama yaptık orada. Hatta mahkeme heyetine, sayın hakime şöyle demiştim: ‘Hakim Bey, siz geldiniz. Aşağı yukarı aradan geçen 5-6-7 yıl oldu. Bu yani siz gelene kadar Gökdelenler yapıldı, hançer gibi buraya saplandı.’ Dedik. Neyse o şekilde bilirkişiler keşif yaptıktan sonra bilirkişiler çok düzgün bir rapor verdiler. Buranın donatı alanı olduğunu, parsel bazında plan tadilatı yapılmasının yasalara ve imar mevzuatına aykırı olduğunu, şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu, yapılan planın kamu yararı taşımadığını, yani adeta ranta hizmet ettiğini, dolayısıyla bu yapılan planların yasalara aykırı olması nedeniyle iptal edilmesi hususunda görüş belirttiler. Mahkeme de bilirkişilerin görüşü doğrultusunda karar vermişti. Daha sonra işte 2021’de falan karar vermişti. Daha sonra tabii idare bu karara istinaden İstinaf mahkemesine başvurdu. Oradan da Danıştay’a başvurdu. Danıştay da bizim lehimize karar verdi. Plan iptal oldu ve şu anda o oradaki 20 dönümlük alan yapılaşmadan kurtarılmış oldu.

Ama diğer taraftan da o yapılan gökdelenler de oraya büyük bir nüfus yoğunluğu getirdi. Altyapı sorunları, trafik sorunu. Dolayısıyla yani kentte yeni bir yoğunluk geldi. Yeni sorunlar gelmiş oldu. Ve Kartal bir spor alanı, bir park alanını kaybetmiş oldu. Betonlaştı. Biz beton politikasına karşı çıkan Kent Parlamenteri olarak ben orada gerçekten direnç gösterdim. O dönemde biz bu planlara, daha doğrusu ben bu planlara karşı çıktığımda o dönemin yönetimi partiden de bizi atmak üzere disipline sevk etti. Yani çok büyük şeyler çektik, bedeller ödedik. Ama şunu çok açık söyleyeyim yani o dönemde tabii Süleyman abi ve muhtarım yoktu. O dönemde kimse bize sahip çıkmadı. O mahalleye, o mahalleye gitmemizi istemeyen insanlar oldu, karşı çıkan insanlar oldu. Yani dolayısıyla biz bu süreci bu şekilde tamamladık.

MUHTAR BARIŞ KORKMAZ VE MAHALLE GÖNÜLLÜLERİNİN DİRENCİ

Daha sonra Mahalle Gönülleri Platformu oluşturdu. Süleyman Bey sağ olsun, Muhtarım Barış Korkmaz’ın orada çok büyük bir katkıları oldu. Sonra imza toplandı. Yani şu anda oranın Kiptaş tarafından yapılmamasının nedenlerinden biri bu Mahalle Gönülleri ve mahalle muhtarının karşı direnci bence çok etkili olmuştur.

Buradaki yerel yönetimlerdeki Kartal Belediye Başkanının da hakkını inkar etmemek lazım. Bu süreçte Gökhan Yüksel başkanım bu süreçte çok büyük desteğini ben gördüm. Açık söyleyeyim yani yapılan bu plan tadilatlarının dava edilmesi noktasında gerçekten yararlı bir hizmet yaptığımızı ve hukukun verdiği kararın doğru olduğunu ifade etti ve bize cesaret verdi. Buradan da Sayın başkana da teşekkür ediyorum. Özellikle Sayın muhtarım ve Mahalle Gönülleri Başkanı Süleyman Bey’e de sizlere de teşekkür ediyorum.

Ben umarım bundan sonra o bölge tabii plansız kaldığı için o planlarla o bölgeyle ilgili yeni planlar yapılır ve orası park olarak, deprem toplanma alanı olarak kullanılır.

Yüksel Fırat: Evet, son mahkeme kararıyla demin İbrahim Doğan’ın da belirttiği gibi bu alanın 7,5 dönümü geçen sene Kartal Belediyesi tarafından parka dönüştürüldü. 37 dönümüne ise gökdelenler yapıldı. İbrahim Doğan’ın açtığı davalar sonucu kazanılan bu 20 dönümlük alana ilişkin olarak özellikle Karlıktepe Mahallesi Muhtarı olarak ve Karlıktepe Halkı Platform sözcüsü olarak sizlerin talepleri var. Öncelikle size sorayım, Bu alanın Karlıktepe ve Kartal için önemi nedir, oraya bakışınız ve talepleriniz nedir?

Karlıktepe Mahallesi Muhtarı Barış Korkmaz: Öncelikle teşekkür ederim. Konuşmak hakikaten heyecan vericidir. Zaten teknik alanı konusunda kıymetli İbrahim abim dokundu.  27.000 seçmeni olan bir mahallenin seçmeni bana verdiği yetki çerçevesi içerisinde tabii ki bir şeyler söyleyeceğim. 2019 Martında Yerel Yönetim Seçimlerinde mahallemizin bana verdiği teveccüh çerçevesinde tabii ki mahalle muhtarı olduk.

Mahalle muhtarı olduktan sonra hemen kıymetli Süleyman abimle, İbrahim abimle irtibata geçtik. Bir platform mahallemizde hızlı bir şekilde kurduk. Bu alanla ilgili demin bahsettiğiniz alanla ilgili ne yapabiliriz diye. Tabii ki ne kadar birlik beraberlik içerisinde olursak daha çok sesimiz gür çıkar diye mahallemizdeki kanaat önderleri ile toplantı sonucu bu platform ortaya çıktı. Bu süre içerisinde tabii ki mahallemizde imza kampanyası ile 23 günde 5 bin üzerinde imza topladık. Bu konuyu zaten her toplantıda Sayın Belediye Başkanımız Gökhan Beye de her toplantıda dile getiriyoruz. Bu alanın hızlı bir şekilde toplum yararına kazandırmak için deprem toplanma alanı, yeşil alan, sosyal donatı alanları olmasını her toplantıda söylüyoruz.

“HERHANGİ BİR ADIM ATILMADI”

Ekrem Başkan’la birkaç kere görüşme fırsatımız oldu. Bu alanla ilgili yine dilekçelerim oldu, Ekrem Başkan’a sunduk. Bu alanla ilgili bir çalışma yapması için çalışmalar oldu. Tabii o günden bugüne herhangi bir adım atılmadı.

Başka şekillerde adım yapıldı. Demin İbrahim abimin de bahsettiği gibi bizim çıkışlarımız da engellendi. Bir ara bu alanı hurda araçlar olarak toplayacaklar, mahallelerde bulunan terk edilmiş araçları burada işleyip hurda bölümünü kullanacaklardır. Biz onun mücadelesini verdik ve terk ettirdik onları oradan.

Bu alan tabii ki az bir yer değil, 20 dönümün üzerinde bir alan. Bu alanı Karlıktepe Mahallemizin çevresinde 3-4 tane daha mahallemiz var. Bu alan sadece mahallemiz değil, diğer mahalledeki vatandaşlarımızın da istifa edeceği bir alan, Kartal’a kazandırılmış bir alan olacaktır.

Kartal’da bulunan 20 mahalle muhtar arkadaşlarımızla birebir toplantı yaparak bu alanla ilgili desteklerini aldık. İmzalı kaşeli, mühürlü imzalı belgelerimiz mevcuttur.

Yüksel Fırat: Yani buradaki 20 muhtar da sizin gibi mi düşünüyor?

Barış Korkmaz: Kesinlikle bizim gibi düşünüyor. Üst yazımızı düzenleyerek mahalle muhtar arkadaşlarımızın imzaları, kaşeleri mevcuttur. Bu verileri de size verebilirim. Şu anda zaten alan bu şekilde duruyor (fotoğraf göstererek) ve daha da çirkin bir şekilde duruyor. Süleyman abimizin sayesinde bir çalışma yaparak şöyle bir güncelleme yaptık. Güzel bir yaşam alanı meydana getirdik. Böyle; yani bunun gibi de olabilir, daha farklı da olabilir. Ekrem Başkan’ın Beylikdüzü’nde yaptığı Yaşam Vadisini gittik, gördük. Orası da çok güzel. Göztepe’de bulunan Özgürlük Parkı var, onun gibi olabilir. Maltepe’de Ali Kılıç’ın yaptığı Cumhuriyet Meydanı onun gibi, çoğaltabiliriz. Yani buranın şu şekilden bu şekilde dönüşmesi tabii ki Kartal’a verilmiş bir değer olacaktır. Bunu yapan başkan da biz zamanında söyledik. Yani zamanında yapsaydı Gökhan Başkanımızın ve Ekrem Başkanımızın başarı çıtası yemin billahi ediyorum çok çok yükselecek. Bu alan Kartal’a kazandırmış olsaydı. Ama hala devam ediyor. Tabii ki halen kaybedilmiş bir şey yoktur. Buranın bir an önce hızlı bir şekilde yeşil bir alana, insanların dinlenebileceği, akşamları gidip bir bardak çay içebileceği bir alana dönüştürmek, güvenlikli bir alana dönüştürmek tabii ki daha yerinde olacaktır.

Tabii ki onun hemen yanı başında Gökhan Başkanımızın bu yaz açtığı Yıldız Caddesinin yanında bulunan bir 12 dönümlük bir alan var. Burası spor alanı olarak yapıldı. Yazın gittiğin zaman çevredeki insanların orasının cıvıl cıvıl olması, çocukların oyun oynaması, bir mahallemize Gezegen Kafe kazandırması muazzam bir şekilde oldu. Tabii ki bunlar hepsi toplum yararınadır. Atasözü de vardır, “Eşek ölür kalır semeri, yiğit ölür kalır eseri” diye. Şimdiden teşekkür ediyorum, sizin de emeklerinize sağlık.

Yüksel Fırat: Şu anda, somut olarak zaten bir süreç var. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in Kartal’da parklar ve yeşil alan konusunda çok önemli yeşil alanlar kazandırdığını biliyoruz. Dolayısıyla bu alana ilişkin de İbrahim Başkan da belirttiği gibi özel bir duyarlılığı olduğunu da biliyoruz. Alanın Kartal halkının yararına çözülmesi noktasında bu dava çok geçmiş bir zaman değil. Henüz bu çözülebilecek bir sorun. Yani gelecek belediye başkanlarımız değil, şu andaki belediye başkanlarımızın çözeceği sorundur diye duruyor.

İbrahim Doğan: “Şimdi bu 20 dönüm alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesindedir. Evet, Kartal Belediyesi buraya büyük çaba sarf ediyor aslında park yapılması noktasında. Ama inisiyatif İBB’de olması nedeniyle burada İBB’yi sıkıştırmak lazım ya da orayı sıklaştırarak gidip gelmek lazım. Yoksa Kartal Belediyesi hakikaten park konusunda İstanbul’da en çok ilgi ve alaka gösteren belediye başta gelir. Park konusunda gerçekten çok güzel şeyler yapıyor.

Barış Korkmaz: Biz basamaklı gidiyoruz. Muhtar, ilçenin belediyesi, ondan sonra Büyükşehir Belediyesi. Yani Gökhan Beyi geçemeyiz. Biz sorunu Gökhan Beye iletiyoruz, Gökhan Bey de Büyükşehir’e iletmeli. Biz basamak diyoruz. Tabii ki o alanı İbrahim Abi’nin dediği gibi o alan Büyükşehir’in meselesi olduğu için ama Kartal sınırları içerisinde kim sorumludur? Belediye olarak yerel yönetim, Gökhan Bey. Gökhan Beye raporlarla sunduk.

Yüksel Fırat: Süleyman Bey somut olarak vatandaşın talebi ne?

Süleyman Şahin: Karlıktepe Mahalle Gönüllüleri Platformu olarak çok teşekkür ederim İbrahim Doğan’a. Eğer itirazını yapmasaydı, yargı yolunu seçmeseydi şu anda o kamusal alan olmayacaktı. Bizim bu noktada zaten biz devreye girdik. Gerek muhtarım gerekse İbrahim Abi’ye ayrı ayrı teşekkür ederiz. Kartal’ın sesi olma noktasında da sizlere teşekkür ederim. Sizlerin kanalıyla Kartal halkına, insanlara ulaşmak önemli. Biraz önce muhtarım bahsetti yani İbrahim Doğan’ın çabası bir noktadan sonra bizler dahil olduk. Ama o çaba olmasaydı bugün bunları konuşmayacaktık.

Karlıktepe Mahalle Gönüllüleri platformu oluşurken mahallemizin acılarını azaltmak, mutluluk ve güzelliklerini yükseltmek için bir araya geldik. Bu da vesile oldu. Birbirimize şunu söyledik: İbrahim Bey’in yanında. Peki, mahalle halkına sormayacak mısınız? Soracağız dedik. Hemen orada 150-200 kişi toplanmıştı. Hemen bir yazı kaleme aldık. Buyur, mahalli halkın talepleri.

Biraz önce yine muhtarım söyledi. Üç mahallenin, Esentepe, Karlıktepe, Çavuşoğlu. Hatta 20 mahallenin sorunu. Çünkü Göztepe’deki Özgürlük Parkı gibi olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın gezeceği, torunlarımızın oyun oynayacağı, yaşlılarımızın dinlenebileceği alanlara ihtiyaç var. Bilirkişi de bu doğrultuda karar verdi. Dedi ki nüfus yoğunluğu çok fazla, nefes alınacak alanlar yok insanların. Dolayısıyla burası kamusal alan bırakıyoruz, kararını verdi.

Sonraki süreçte de gerek İBB yönetimi, gerek Kartal Belediyesi itiraz etti. Burası bir önceki belediye AKP’li belediye yönetiminin olduğu dönemde imara konut yapı gelir. Bunun karşısında şunu dedi: Hayır, o bölgede insanların nefes alacak alanlara ihtiyacı var, nüfus çok fazla, dedi ve bu doğrultuda halkın talepleri doğrultusunda kararını verdi ve kesinleşti.

Ama bundan sonra bir tehlike daha var. Zaman zaman kulaklarımıza çalınıyor. Diyorlar ki bu alana biz yeniden imara açmanın yollarını arayarak imara açacağız. Biz de diyoruz ki hayır, burası çocuklarımızın, torunlarımızın, bizim yaşlıların alanıdır. Yarın bir deprem geliyor, toplanacak alanı bile yok o bölgede. İnsanların gidip açık alanda toplanabilecek alanı bile yok. Dolayısıyla mahallede imza topladık. Mahalle Platformu olarak.

 

 

 

Öncelikle muhtara şu konuda da teşekkür ediyorum. Bu 20 mahallenin talebidir. 20 tane mahalle. Yani bütün Kartal nüfusunun talebidir. Çünkü 20 mahalle bu alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi, kamuya mal edilmesi için kaşeli, imzalı dilekçeler yazarak gerek İBB yönetimine, gerekse Kartal Belediyesi’ne bilgi mahiyetinde verilmiştir.

KARTAL YEŞİL YAŞAM PARKI OLARAK PROJELENDİRİLSİN

Evet, biz de 5.000 dolayında imza. İlk etapta, henüz imza süreci devam ederken mecburen hızlı davranıp bu dilekçemizi hazırladık ve talebimiz şu kadar basit: Biz Kartal’da yaşıyoruz, çocuklarımız, torunlarımız Kartal’da yaşıyor. Kartal’ın 20 mahalle muhtarı ve Kartal halkının talebi şudur: İBB’ye ait 20 dönüm alan tıpkı Göztepe’deki Özgürlük Parkı gibi gençlerimizin oyun oynayacağı, yaşlılarımızın gezip dinleneceği, mahalle halkının nefes alacağı Kartal Yeşil Yaşam Parkı olarak projelendirilmesi talep etti.

Bu kadar insancıl, sadece insanı düşünen bu kadar insancıl bir proje ne yazık ki yine de 2 yıldır veya bir buçuk yıldır bir cevap alamadık. Aldığımız cevap da tamamen gelişmelerden kopuktu. Ne yazık ki durum bu ve dolayısıyla biz talebimizi yeniliyoruz.

Yüksel Fırat: Sayın İbrahim Doğan  Karlıktepe Mahallesi Muhtarı ve Karlıktepe Mahallesi Platformu Sözcüsü Süleyman Bey’in söylediği gibi yeşil yaşam parkına dönüşebilmesi için teknik olarak ne yapmak gerekiyor?

İbrahim Doğan: Çok yerinde bir soru. Bir defa bu mahalle halkı, Kartal halkı sorgulayan bir anlayışı önüne koyması lazım. Sorgulamıyor. Kardeş şimdi orada hiç parti ayırmaksızın söylüyorum, 37 tane kent parlamenteri var. Şimdi bu kent parlamenteri her biri bir muhtar arkadaşımız kadar halkın yarısının oyunu almış seçilmiş insanlar değil mi? Ve onların bir görevi var. Nedir bu görevi? Kamu alanlarını, kamunun hakkını, kamunun hukukunu, bu kentin hakkını korumakla mükellefler. Dolayısıyla halkın iradesini o şekilde almışlar. Şimdi halk götürmüş kendi iradesini ona teslim etmiş ya.

Şimdi bu arkadaşlarımız sormuyor. Halk da sormuyor, demiyor ki ya gel buraya yüksel bey! Biz sizi kent parlamenteri yaptık ya şu Kartal’ın ya da Soğanlık’ın, yani çok uzağa gitmeyelim işte gölet. Tabii tabii gölet 200 dönüm alan. Ya kardeşim bak buraya TOKİ bu dördüncü dönem ihale açıyor ya siz burada bu kadar kötü kent parlamenteri misiniz ya? Niye bir kelam etmiyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi?

Dolayısıyla bu insanlar seçim olduğu zaman da yani tercihlerini ranta karşı çıkanlardan yana koymuyorlar. Gidip orada bir şekilde ranta göz yumuyorlar. Onlardan bir şeyler yapıyorlar, iradesini kullanıyor. Bunu çok açıkça söylemek lazım. Birileri alınabilir, birileri bize küsebilir. Ya şimdi düşünebiliyor musunuz? 37 kişilik parlamentoda bir itirazımız oluyor. Diyoruz ki burası kamu alanıdır. Bu plan yanlıştır, yasalara aykırıdır diyoruz. İtiraz ediyoruz ve itirazımız da orada reddediliyor. Bu nasıl bir anlayış?

Peki ben soruyorum ya bu mahalle insanları, bu mahallenin halkı niye çağırıp bunları sorgulamıyorlar? Kalkıyor beni sorguluyor adam. Böyle bir anlayış var, böyle bir kültür var yani sistem. Özellikle bu 2000’li yıllarda AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte bir kültür her tarafa sirayet etmiş. Sen karışma, sen de işine bak, köşeyi dön, sen ne karışıyorsun, bırak işini yapsın. Herkes bu bu kültür her tarafa yerleşti. Yani şimdi bizim öz kültürümüz değil.

Yüksel Fırat: Şimdi araya yine gireyim. Şu anda bu 20 dönüm alan plansız değil mi? Kamuya ait ama plansız yani teknik olarak şimdi oraya Büyükşehir Belediyesi tarafından plan yapılması gerekiyor.

İbrahim Doğan: İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyet sahibi olması münasebetiyle buraya yeniden bir plan düzenlemesi gerekiyor. O plan Meclise sunulacak. Mecliste çıktığı haliyle askı asılacak. Ondan sonra yürürlüğe girecek. Yani dolayısıyla tabii orada plan yapılması esastır. Yani plan yapılacak. Onu da plan yapılması da çok basit ve çok kolay. Büyükşehir Belediyesi Ekrem Başkan bunu meclise sunacak. Evet buranın bir an önce hızlı bir şekilde donatılması ve yeşil alan olması için meclise sunacak. Orada o zaman aniden konuyu göreceğiz. Hangi parti neye destek veriyorduk görmüş olacağız. En azında deşifre olmuş olacak. Bu açıdan da her şey Ekrem başkanın elindedir. Ekrem Başkan meclise sunduğu an her şey de çözülmüş olacak.

Ben son olarak ben de şunu söyleyeyim. Yerel parlamenterlerimize çağrımızdır. Kamusal alanlara mutlaka itiraz edin. Kamusal olarak yargı sonucu kamuya devredilen alanların bir an evvel yeşil yaşam alanları olarak yapılması için elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Bu meclis üyelerimize zaten yetkiyi Kartal halkı bunun için vermiş. Gereğini yapsınlar.

Barış Korkmaz: Her zaman ve her yerde söylüyoruz “Kartal Evimiz Karlıktepe Yuvamız” anlayışını taşıyarak mücadelemiz devam edecektir.

Yüksel Fırat: Konuklarımız sorunu ve taleplerini çok açık ve net biçimde ortaya koydular. Bu noktadan sonra talep edenler belli, sorunu çözecek olanlar da belli ve Kartal halkı adına 20 mahalle muhtarımızın imzalarıyla birlikte açılan bu talep bir an önce yerine getirilmeli ve alan yeniden Kartal halkına teslim edilmeli diye düşünüyoruz.

Haberde emeği geçen gazetelerimize teşekkür ederiz:

https://gunebakishaber.com/

https://www.karsisav.com/

https://kartalinsesi.org

 

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş