Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaKÜLTÜR SANATKARTAL'A DEĞER KATANLAR: VASFİYE YAĞCI

KARTAL’A DEĞER KATANLAR: VASFİYE YAĞCI

KARTAL’A DEĞER KATANLAR: VASFİYE YAĞCI

Vasfiye YAĞCI

Kartallı ressam Vasfiye Yağcı, Tarihin ve medeniyetin beşiği olan Mardin de dünyaya geldiği için kendini çok şanslı hissediyor. Vasfiye Yağcı 1971 yılında Mardin’de dünyaya gelmiştir. 5 çocuklu bir ailenin 3. Çocuğu olan Vasfiye Yağcı’nın babası  Köy Hizmetleri  kurumunda atölye formenliği  yapmaktadır, annesi ise ev hanımıdır.

Yaşadığın yerin doğasının sanat yaşamına adım atmasında büyük bir etkisi olduğu şüphesizdir. Her karesi ayrı bir tarih   ve medeniyet barındıran açık hava müzesi diyebileceğimiz bir kent olan Mardin’de ustaların ellerinde şiirleşen taşlar ,bazen barışın simgesi olan güvercin, bazen  de öfkenin simgesi olan yılana dönüşüyor. Dantel gibi işlenmiş evler, mezar taşları ve kapı tokmakları her biri sanat eseri diyebileceğimiz durumda. Bakır  ve gümüş işlemeciliğinde  isim yapmış kentte sanattan etkilenmemek elde değil.

Vasfiye Yağcı, İlk öğretim ve lise hayatının sanat yaşamına bir katkısı olmamasına rağmen, daha sonraları sanat yaşamında ressam olan eşi Ali Yağcı ve Gazi Üniversitesi  Eğitim Fakültesi  öğretim görevlisi Necmettin Yağcı’dan büyük destek aldığına değiniyor.

Henüz eğitime başlamadan heveslenip öylesine yaptığı bir doğa resminin, aynı günün akşamında birçok usta eserin arasından seçilip alındığını ifade eden Yağcı, doğal bir yeteneğin varlığını da gözler önüne seriyor.

Şuana kadar 2 kişisel sergi ve 100’den azla karma sergiye katılan Vasfiye Yağcı, bununla birlikte hazırladığı öğrencilerinin de bulunduğu 5 sergi açmıştır.

Sanatını ve yaşamını ressam olan eşi Ali Yağcıyla birlikte kurdukları VASALİ resim atölyesinde, sanat eserlerini üretip çocuk ve  yetişkin  öğrencilere temel sanat eğitimi vererek, estetik duygularını geliştirip becerileri doğrultusunda  sanatsal gelişimlerine rehberlik ederek idame ettiriyorlar.

Aynı zamanda resim yapmanın teknik çeşitliliği ve kolaylığını keşfederken sanat kültürü ile  yoğurarak öğrencilerin hayatlarına bir nebze dokunuşta  bulunduklarını ifade ederken; öğrencilerin bir kısmını ise Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesine girmek için eğitiyorlar.

Eserlerin tekniği;

Yağlı boya tekniği ve yanı sıra ebru tekniği üzerine sulu boya ve akrilik .

Eserlerin kategorisi;

Yağlı boya karışık teknik.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Zehra Sayar on Yılbaşı
Deniz Özlem Er on Yılbaşı