Cuma, Haziran 2, 2023
Ana SayfaGENELTARİHTE BUGÜN: 22 MART

TARİHTE BUGÜN: 22 MART

TARİHTE BUGÜN: 22 MART

1939 – Hatay Fransız egemenliğinden kurtuldu.

1943 – Türkiye ile ABD arasında karşılıklı radyo yayın servisi açıldı.

1968 –  Paris’te, Nanterre Üniversitesi’nde, ABD’nin Vietnam’da yürüttüğü savaşa karşı çıkan ve eğitimde reform yapılmasını isteyen öğrenciler, Daniel Cohn-Bendit’in liderliğinde üniversitenin birinci amfisini işgal ederek, ”68 Olayları”nı başlattı.

1969 – Fikir Kulüpleri Federasyonu lideri Yusuf Küpeli ile Deniz Gezmiş bir manifesto yayımladılar. “Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye” hedefi için mücadele programını açıkladılar.

1987 –  Halkevleri mahkeme kararıyla açıldı. Halkevleri’nin faaliyetleri 12 Eylül sonrası Milli Güvenlik Konseyi tarafından durdurulmuş, yöneticileri yargılanmıştı.

1992 –  Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca Belediye-İş Sendikası’na bağlı 34 bin işçi bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

2011 – Başbakan Erdoğan Suudi Arabistan ziyaretini tamamlarken Libya’ya NATO müdahalesi için “şartını” açıkladı: “NATO, Libya’nın Libyalılara ait olduğunu tespit ve tescil için oraya girmelidir. Yeraltı kaynaklarının, zenginliklerinin birilerine dağıtımı için değil.”

BUGÜN DOĞANLAR:

1869 – Emilio Aguinaldo, Filipinler bağımsızlık mücadelesi önderi.

BUGÜN ÖLENLER:

1832 – Johann Wolfgang von Goethe, şair ve yazar (d. 1749)

Yuksel Firat
Yuksel Firat
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Zehra Sayar on Yılbaşı
Deniz Özlem Er on Yılbaşı