Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaKÜLTÜR SANAT7. Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri

7. Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri

Sennur Sezer ödülleri Bahtiyar Kaymak ve Üzeyir Karahasanoğlu’na verildi

7. Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’nde şiir dalında Bahtiyar Kaymak’ın “Patron”; öykü dalında Üzeyir Karahasanoğlu’nun “Geçmişi Beklemek” başlıklı dosyası ödüle değer görüldü.

7. Sennuz Sezer Emek – Direniş Şiir ve Öykü Yarışmasının sonuçları açıklandı. Şiir dalında Bahtiyar Kaymak’ın “Patron”; öykü dalında Üzeyir Karahasanoğlu’nun “Geçmişi Beklemek” başlıklı dosyası ödüle değer görüldü. Şiir dalında Jüri Özel Ödülü “91 ’kışı” dosyasıyla İrfan Temel’e verildi.

DİSK/GIDA-İş ve Manos Kitap’ın birlikte düzenlediği yarışmada ödüller, “Şiirin ustalarından, hayatı işçi ve emekçilerin hamuruyla yoğrulmuş, demokrasi mücadelesinin hep içinde yer almış, ezilen halkların dostu, kadın mücadelesinin neferi” yazar ve şair Sennur Sezer adına veriliyor.

Ödül töreni Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran’da yapılacak. Birinci seçilen dosyalar Manos Kitap tarafından okurla buluşturulacak.

Yarışmanın düzenleyicileri DİSK/Gıda-İş ve Manos Kitap tarafından yapılan ortak açıklamada “Bir kez daha emek vererek hazırlamış oldukları dosyaları gönderen katılımcılara ve gelen dosyaları emek vererek titiz bir çabayla inceleyen, verilen emekleri karşılıksız bırakmayan jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yıl ve yıllarda yine Sennur Sezer anısına sürecek olan bu ödülleri aynı titizlik ve heyecanla devam ettireceğiz.” denildi.

Bu yıl başvuran öykü dosyaları içinden Üzeyir Karahasanoğlu’nun “Geçmişi Beklemek” başlıklı dosyası öykü dalında ödüle değer görüldü. Jüri gerekçeli kararında Karahasanoğlu’nun “Çağımızın kaotik aurasını öykünün evrenine taşıyarak betimlemelerinde, yalın bir dille yakaladığı sahicilikle üslup yaratmayı başardığını” ve “on dört öyküden oluşan dosyasında, günümüz insanının belirsizlikler, kaygılar ve umut yoksunluğu içinde var olma uğraşını, kimi zaman doğadaki hayatta kalma mücadelesiyle harmanladığı öykü dünyasının tanıdık, sahici ve etkileyici olduğunu” belirtti.

Bu yıl öykü dalında jüri üyeleri; Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Nalan Barbarosoğlu, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan; şiir dalında jüri üyeleri A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Betül Dünder’den oluştu.

Bu yıl gelen şiir dosyaları içinden Bahtiyar Kaymak’ın “Patron” başlıklı dosyası şiir dalında ödüle değer görüldü. Jüriden gelen gerekçeli kararda, “Kaymak’ın canlı, kıvrak ve etkili dili, politikayı şiir estetiğiyle buluşturan ve hatta bağdaştıran şiirleri, kurulumuzun kararını belirledi.” dendi.

Şiir jürisi tarafından yapılan değerlendirmede “İrfan Temel’in ‘91 Kışı’ dosyası ise zamanı fragmanlar toplamı olarak görmeye verdiği etkili karşılık, sahiciliği ve zengin imgelemiyle” Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Ödül töreniyle ilgili bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş