Salı, Ekim 22, 2024
Ana SayfaMANŞETCemal Çoban: “Tüm emek örgütlerine, işçi ve emekçilere teşekkür ediyorum.”

Cemal Çoban: “Tüm emek örgütlerine, işçi ve emekçilere teşekkür ediyorum.”

Bağımsız Kartal Belediye Meclis Üyesi Adayı Cemal Çoban, Kartal’ın Sesi Gazetesine gönderdiği açıklamayla işçi ve emekçilere teşekkürlerini iletiyor.

Yerel seçimler sürecinde bağımsız belediye meclis üyesi adayı olarak sürdürdüğümüz çalışmada destek veren tüm emek örgütlerine,  işçi ve emekçilere,  Kartalın Sesi Gazetesine çok teşekkür ediyorum.

31 mart seçimleri, sadece bir seçim değildi. AKP nin tek adam rejiminin toplumsal, anayasal, hukuki, kültürel temellerinin oluşturulma sürecinin yerel yönetimler alanında oluşturulması idi.

Şüphesiz ki, bu süreçte işçi-emekçilere biçilen görev kölelik statüsü idi. Kısacası kapitalizmin biçtiği görev ki, bu, düşük ücret, güvencesizlik, kuralsız çalışma koşulları, işsizlik, mezarda emeklilik, borçlu yaşamaya mahkumluk, ülkenin üretimden –özellikle de, tarım ve hayvancılıkta uzaklaşılması, sanayide dışa bağımlı- koparılarak ithalata dayalı, yani, ülkenin tam bir ticari şirket mantığıyla yönetilmesi aynen devam edecekti.

Bu sürece başta sanayi kentleri olmak üzere, işçi ve emekçi kesimler razı olmayacaklarını çok açık bir biçimde ortaya koydular.

Tek adam rejimini kabul etmeyen, ona karşı bir tutumu ortaya koydular. Başta istanbul, ankara olmak üzere birçok sanayi kentinde bu sonuç işçi- emekçi ve kürt seçmenin razı gelmeyen ders verici tutumunun  bir sonucudur.

Ben, Emek Partisinin desteklediği bağımsız aday olarak, esas olarak tek adam ittifakının adaylarına oy yok temel anlayışı ile hareket ettim.

Seçim ziyaretlerinde belirttiğim, emekçilerin belediye meclislerinde temsilcisi, sözcüsü olmak hedefimiz ise yine sürecek. Kartal’da emek örgütleri olan sendikalar, oda ve derneklerle, işyeri temcilcileri, mahalle meclisleri ile  oluşturacağımız birliktelikle bu görevimizi hep beraber sürdüreceğiz.

– Kentimize, doğamıza, çevremize bu oluşum üzerinden sahip çıkacağız.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i kutluyor ve mazbataların hemen teslim edilmesini istiyorum.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş