Perşembe, Ekim 24, 2024
Ana SayfaGENELKadın Emeği Festivali’nde, geçmişten geleceğe çini eserleri standı

Kadın Emeği Festivali’nde, geçmişten geleceğe çini eserleri standı

Kadın Emeği Festivali’nde her bir bir imza gibi duran çiniler, fuarı gezenlerin daha ilk bakışta dikkatlerini çekmektedir. Bu stanta Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nde öğretmenleri Şerife Bağcıvan eşliğindeki kursiyerlerin yarttığı çini sanatı eserleri sergilenmektedir.

Fotoğraf: Yüksel Fırat/Kartal’ın Sesi

Kartal Belediyesi ve Kartal Halk Eğitim Merkezi, ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında 14-18 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşen Kadın Emeği Festivali’nde biz de Şerife Bağcıvan’a kursu ve çinileri sorduk.

Yakın tarihlerde, 2022 yılında Yeniden Doğuş” ve 2023 yılında “Anadolu’nun Sırları” sergileri ile tanıdığımız Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nin çini işleme atölyesi ve Şerife Bağcıvan’a, “Kadın Emeği Festivali”ni sorarak başladık sohbette.

Bağcıvan, “Kadın emeğinin görünür kılmak için çok iyi organize edilen bir fuar oldu. Dolaştığım stantlarda sohbet ettiğim arkadaşlardan da aynı olumlu fikirleri duydum. Bu fuarın devam ederek geleneksel hale gelmesi çok iyi olacaktır diye düşünüyorum.”

Kartal Belediye’sini bir atölyesi olmasına rağmen Kartallı vatandaşlar tarafından pek de tanınmayan Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nin çini işleme atölyesini anlatmasını da istedik Şerife Bağcıvan ‘dan

Bağcıvan, “Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi içinde Kartal Belediyesi’ne ait çini işleme atölyesinde yetişkinlere kurs veriyoruz. Çini sanatında geçmişten geleceğe bir köprü oluşturmaya çalışıyoruz. Kursta tüm teknik bilgileri ve detayları öğretiyoruz. Fırınlamanın da kendi bünyemizde olması çok büyük bir olanak atölyemiz için. Bundan dolayı, kursiyerlerimiz fırınlama da dahil tüm aşamaları bizzat kendileri yaparak eserleri üretmektedirler. Kursiyer arkadaşlarımızın eserleri ile 1-10 Haziran tarihinde Kartal Belediyesi Fuaye alanında bir sergi de açtık. Selçuklu teması ve klasik çini sanatının icra edildiği; işlemeli ayna, abajur, vazo, sehpa, tabak, takılar ve takı kutuları gibi eserleri sergiledik. Sergimize inanılmaz geri dönüşler aldık. Bu olumlu dönüşler bizimi için keyif ve gurur verici oldu.

Fotoğraf: Yüksel Fırat/Kartal’ın Sesi

Bağçıvan ilgi duyan vatandaşlara da kurslara katılım çağrısı yaptı ve kursa ilişkin şu bilgileri verdi: Kurs için her yıl Eylül ayında kayıtlar alınıyor ve Ekim ayında kurs başlıyor. Mayıs ayının ilk haftasına kadar kurs devam ediyor. En önemlisi de kurs açılan sergi ile sona eriyor.

Kurs bitmesine rağmen Bağcıvan’nın görevi bitmiyor. Bağcıvan üretmeye devam ediyor. Kartal Belediye Başkanlığının misafirlerin onuruna gururla taktim ettiği o plaketler bu süreç içerisinde Şerife Bağcıvan tarafından yaratılmaktadır.

Üniversiteyi bitirdikten sonra da bu alanda her yeni bilgi ve tekniği öğrenmek için hiç yorulmaya Bağcıvan, öğrenmek isteyenler için de aynı duygu ve çaba içerisinde. Kurs almak isteyenlerin taleplerini geri çeviremeyen Bağcıvan yakın zamanda açacağı atölyesinde hafta sonları verceği kurslarla çini sanatını geçmişten geleceğe taşımaya daha yoğun bir biçimde devam edecek.

Fotoğraf: Yüksel Fırat/Kartal’ın Sesi
Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Imam Ali Türkan Açık OCAK 2022 SENDİKA İSTATİSTİKLERİ
İmam Ali Türkan Açık HASAN ALİ YÜCEL
İmam Ali Türkan Açık  6284
Seçkin Alper Tamer Açık Kartal’da Emeklilikte Adalet Çağrısı
Zehra Sayar Açık Yılbaşı
Deniz Özlem Er Açık Yılbaşı
Veysel Yiğit Açık İBB’den Kartal’a 3. Kreş