Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaGÜNCELBaşkan Gökhan Yüksel'den Kartal'a Kent Meydanı

Başkan Gökhan Yüksel’den Kartal’a Kent Meydanı

Başkan Gökhan Yüksel’den Kartal’a Kent Meydanı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçedeki sosyal donatı alanı ihtiyacını göz önünde bulundurarak, Kartal’a soluk aldıracak bir projenin gerçekleştirilmesi için ilk adımı attı. Yıkılan Kartal İlçe Stadı’nın yerine meydan ve park yapılacak.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel seçim döneminde “Dostluk Merkezli Yaşanabilir Bir Kartal: 4 Kent Meydanı” projelerini halka sunmuştu. Bu dört meydan

– Cumhuriyet Meydanı 
– Cevizli Kent Meydanı
– Eski Stat Meydanı 
– Uğur Mumcu Meydanı olarak tanımlanmıştı.

Kartal İlçe Stadı, geçtiğimiz yıl başlanan yıkım çalışması, dükkânların bulunduğu kalan yapının da yıkılmasıyla tamamlandı. Başkan Yüksel’in talimatıyla tüm alan temizlenerek, 4 projeden 1’nin daha başlangıcı yapıldı.

Yıkılan stadın yerine, kent meydanı yapılacak. Yapılan açıklamada projenin hazır olduğu anlaşılmaktadır. Proje; “Türk ve eski Osmanlı mimarisinin geleneksel çizgilerini taşıyan Bedesten Alışveriş çarşısının da yer alacağı meydanda; ortak meydan avlusu, sosyal gelişim alanları, okuma salonları, ders çalışma salonu, sergi, galeri ve fuaye alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve çeşitli etkinlik alanları bulunacak. Projenin tamamlanması ile beraber Kartallılara mutlu ve huzurlu bir ortam sağlanacak.” olarak tanımlanmaktadır.

Mevcut proje Cevizli Kent Meydanı projesini andırmaktadır. Seçim döneminde Kent Meydanları, “Şehrimizin kimliğini yansıtan özellikler taşıyacak” olarak tanımlanmıştı.

Tüm Kartal halkını ilgilendiren Kartal Kent Meydanı özelliği kazanacak alanın Kartal halkının, ilgili oda ve kurumların düşünce ve önerilerinin de dikkate alınarak hazırlanması “Şehrimizin kimliğini yansıtan özellikler taşıyacak” açıklamasına uygun olacaktır. Kartal, Kent Meydanı ile anılan bir şehir haline gelecektir.

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Zehra Sayar on Yılbaşı
Deniz Özlem Er on Yılbaşı