Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaEMEKDİSK'in 15-16 Haziran direnişinin 50. yıl etkinliği

DİSK’in 15-16 Haziran direnişinin 50. yıl etkinliği

15-16 Haziran direnişinin 50. yıl dönümü  DİSK ve demokrasi güçleri tarafından İstanbul Kadıköy  Yoğurtçu Parkında kutlandı.

Yüksel FIRAT
Kadıköy  Yoğurtçu Parkı’ndaki Etkinliğe DİSK’e bağlı sendikaların genel başkanlarının yanı sıra, siyasi parti ve kurumlar ile çok  ağırlıkla işyeri işçi temsilcileri olmak üzere işçiler  katıldı. 15-16 Haziran direnişinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından ilk olarak direnişin tanıkları söz alarak döneme ilişkin tanıklıklarını anlattı. Yapılan konuşmaların ardından söz alan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 15-16 Haziran direnişinde dile getirilen taleplerin güncel olduğunu söyledi.

“Çocuklarımızın geleceğine, yani kıdem tazminatımıza el uzatmaya çalışıyorlar”


İşçi sınıfının bugün de çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Çerkezoğlu, “Bugün her örgütlenmemizde, işyerinde, fabrika önünde, yasaklarla, binbir türlü engelle karşılaşıyoruz. Ama nafile, DİSK yoluna devam ediyor. Bugün de bu pandemi koşullarında işçi sınıfının kazanılmış bütün haklarının ortadan kaldırıldığı, sendikal örgütlenmelerin dağıtılmaya çalışıldığı, işsizlikle kadınların, gençlerin yüz yüze bırakıldığı bir dönemdeyiz. Özellikle genç işsizliğin ve kadın işsizliğin ürkütücü boyutlarda olduğu, her gün 4-5 işçi arkadaşımızı iş cinayetlerine kurban verdiğimiz, çalışma saatlerinde rekor kırdığımız, açlık sınırının altında ücretin ortalama ücret haline geldiği, pandemi koşullarında işçilerin hayatta kalmaya çalıştığı, sağlığını, işini ve gelirini korumaya çalıştığı bu süreçte en temel kazanılmış hakkımıza, birikmiş emeğimize, çocuklarımızın geleceğine, yani kıdem tazminatımıza el uzatmaya çalışıyorlar. Kıdem tazminatını el uzatmaya kalkarlarsa sendikalı, sendikasız tüm işçi kardeşlerimizle kıdem tazminatı hakkımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

“Tüm işçi kardeşlerimizi örgütlü olmaya, sendikalı olmaya çağırıyorum”

 
Kıdem tazminatı gibi milyonlarca işçiyi ilgilendiren bir konunun kapalı kapılar arkasında müzakere edildiğini dile getiren Çerkezoğlu şöyle devam etti: “Çalışma Bakanı iki gün
önce televizyon kanalında ‘Açıklama yapamam müzakerelere devam ediyor’ dedi. Kim kiminle müzakere yapıyor. DİSK yok sayılarak bu müzakere süreçlerini kapalı kapılar ardında seçilmiş sendikalarla yapmak asla kabul edilemez. 15-16 Haziran’ın 50. yıl dönümünde bir kez daha söylüyoruz kıdem tazminatımıza dokundurmayacağız. İktidarı kazanılmış haklarımıza göz dikmekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Bu saldırılara karşı hep birlikte direneceğiz. Eşitlik, demokrasi, özgürlük ve barışın olduğu bir dünya yaratmak için tüm işçi kardeşlerimizi örgütlü olmaya, sendikalı olmaya çağırıyorum” dedi.

Kadıköy  Yoğurtçu Parkı’ndaki Etkinlikt;“Yaşasın 15-16 Haziran Direnişi”, “Yaşasın işçilerin birliği”, “15-16 Haziran’ın yolunda yürüyelim” dövizleri taşındı. “Yaşasın sınıf mücadelemiz”,“Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği”, “Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz”, “Kıdem tazminatı hakkımızı gasbettirmeyiz”, “Kıdem hakkımız gasbedilemez”, “Kıdem hakkımıza dokunan eller kırılsın” sloganları atıldı.
DİSK adına yapılan açıklamalarının ardından etkinlik müzik dinletisi ile devam etti.
 
 
 
 
 

Kartalin Sesi
Kartalin Sesi
Kartal'ın Sesi Gazetesi yazarı
İLGİLİ HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

En çok okunanlar

Son Yorumlar

Zehra Sayar on Yılbaşı
Deniz Özlem Er on Yılbaşı